Közülük Láda Balázs a legrutinosabb, aki a miskolci hokisport fejlődésével lépegetett egyre feljebb, mígnem két egymást követő bajnoki címmel koronázta meg - eddigi - pályafutását. Egy rövid székesfehérvári kitérőt nem számítva világ életében Miskolcon játszott, ikertestvére, Péter jelenleg a DVTK Jegesmedvék utánpótlásedzője. A legutóbbi bajnokságban 6 gól és 9 gólpassz (15 pont) fűződik a nevéhez.

- Miskolci vagyok, ami elsődleges szempont volt a szerződéshosszabbítás előtt - mondta el a védő, aki szükség esetén csatárt is tud játszani. - Itt él a családom, a barátaim, és nem mellesleg profi körülmények között tudok jégkorongozni. Nem kérdéses, hogy szeretnénk sorozatban harmadszor is megnyerni a MOL Ligát, ami nagyon nehéz lesz. Egyszer sikerülhet, megvédeni már nehezebb, de harmadszor is felemelni a serleget, az igazi kihívást jelent. Fiatal csapatunk lesz új légiósokkal, ez is kellő motivációt biztosít az új idényre.

Miskolczi Márk viszont “született csatár”, kizárólag nevelőegyesületében szerepelt, és ez így lesz jövőre is. Az előző bajnokságban 8 gólt szerzett, valamint 21 gólpasszal segítette a társakat (29 pont).

- Nem volt nehéz döntés, hiszen születésem óta miskolci vagyok, szinte minden ehhez a városhoz köt, és úgy gondolom, hogy a fejlődésem szempontjából se folytathatnám jobb helyen - nyilatkozta Miskolczi Márk. - Más célunk nem is lehet, mint hogy megvédjük a címünket a MOL Ligában, és hogy a két kupasorozatban javítsunk a tavalyi szereplésünkön!

Végy egy jó kapust! - tartja a minden csapatsportra érvényes mondás, és az U20-as világbajnok Kiss Bence személyében egyet már sikerült is találni. Benyó is saját nevelésű játékos, aki az előző bajnokságban a MOL Liga mellett az EBJL-ben is védett.

- Úgy gondolom, Miskolcon minden körülmény adott ahhoz, hogy ismét bajnokságot nyerjünk, és szeretnék ennek újra a részese lenni. Egyéni céljaim közé tartozik, hogy minél több meccsen kapjak lehetőséget a DVTK Jegesmedvéknél és válogatottnál egyaránt. A csapattal pedig szeretném megnyerni a Magyar Kupát, és minél tovább jutni a Kontinentális Kupában.

Természetesen ezzel nem ért véget a csapat kialakítása, a közeljövőben újabb játékosok lehetnek a DVTK Jegesmedvék csapatának tagjai.

A DVTK Jegesmedvék 2016/2017

Kapus
Kiss Bence

Hátvéd
Láda Balázs

Csatár
Hajós Roland
Galanisz Nikosz
Miskolczi Márk
Tóth Adrián

Vezetőedző
Doug Bradley

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!