A tárgyalások eredményeként a DVTK Jegesmedvékben folytatja pályafutását a klub saját nevelésű válogatott védője, Gőz Balázs. A 23 éves játékos mindössze egy évig játszott távol nevelőegyesületétől, a 2013/2014-ös idényben a francia élvonalbeli Morzine-Avoriaz csapatában szerepelt. A bekk az előző szezonban összesen 32 mérkőzésen lépett jégre és tíz gólt, valamint tizennégy asszisztot jegyeztek fel a neve mellé.

- Döntésemben fontos szerepet játszott, hogy Miskolcon igazán jó körülmények között készülhet és játszhat a csapat nap mint nap - nyilatkozta Gőz Balázs. - A korábbi sikerek megismétlése mellett szeretnék idén a Kontinentális Kupában a lehető legtovább jutni a csapattal. Ez egy szép kihívás, ami kellő motivációt jelent majd a felkészülés során.

Úgyszintén tapsolhatunk jövőre Pavuk Attila góljainak, aki középiskolás éveit az Egyesült Államokban töltötte, majd a MOL ligában 18 évesen mutatkozott be. A 224 MOL Liga mérkőzéssel (61 gól, 103 gólpassz) a háta mögött már 24 évesen rutinosnak számító játékos tavaly nyáron érkezett Dunaújvárosból. Első évében 47 mérkőzésen 11 gólt lőtt és 24 gólpasszt adott a DVTK Jegesmedvék mezében.

- Sok szép sikert arattunk az elmúlt években a DVTK Jegesmedvék színeiben, szeretném volna folytatni ezt a sorozatot - osztotta meg Pavuk Attila a hosszabbítás mellett szóló legfőbb érvet. - Nem kellett sokat gondolkodnom a döntésen, hiszen jó a közösség, profik a körülmények, profi a vezetőség és párját ritkító a közönség. A következő idényben is szeretnénk megvédeni a MOL Liga bajnoki címét, és kiköszörülni a Kontinentális Kupában esett csorbát, mert több van bennünk. És a Magyar Kupáról se feledkezzünk meg, szeretném azt is felemelni az idény végén.

Ritó Lászlót még csak 22 éves, de már 205 MOL Liga mérkőzésre nevezték, ahol 13 góllal, és 33 gólpasszal segítette csapatát. Saját nevelésű csatár, aki az összes korosztályos válogatottat megjárta, és számos korosztályos világbajnokságon húzhatta magára a címeres mezt. A tavalyi szezonban 47 mérkőzés 3 gólt lőtt 11 és gólpasszt jegyzett.

- Nagyon jól érzem magam a DVTK Jegesmedvéknél, nem volt okom váltani, örülök, hogy itthon folytathatom a pályafutásom, hiszen saját nevelésű játékos vagyok - mondta el Ritó László. - Jók a feltételek, és nagyszerű érzés hazai pályán játszani, mert nekünk vannak a legjobb szurkolóink. Idén is megcélozzuk a MOL Liga első helyét és a magyar bajnoki címet, és szeretnénk visszahódítani a Magyar Kupát. A Kontinentális Kupában pedig úgy érzem, hogy legalább az első kört venni fogjuk, de az is lehet, hogy kettőt.

Ugyanakkor az is eldőlt, hogy Kalvin Sagert, Jesse Dudás után Fekti Ádám is elhagyja a csapatot.

A DVTK Jegesmedvék 2016/2017

Kapus
Kiss Bence

Hátvéd
Láda Balázs
Bernáth Milán
Kovács Arnold
Laczkó Ákos
Gőz Balázs

Csatár
Hajós Roland
Galanisz Nikandrosz
Miskolczi Márk
Tóth Adrián
Albert Tibor
Magyar Balázs
Karda Milán
Szeszák Martin
Szopos Ottó
Ritó László
Pavuk Attila

Vezetőedző
Doug Bradley

Szólj hozzá a DVTK facebook oldalán!