Látható, hogy a szakvezetés mindent megtesz a sikerhez vezető út megtalálásában. A bajnokságot 4-2-3-1-es felállással  kezdte a DVTK, majd átállt a 3-4-3-as hadrendre, Mezőkövesden viszont már 5-2-3-ban állt fel a csapat. Legutóbb a kezdőcsapatban is több változás történt, ráadásul Márkvárt Dávid a támadósorban kapott helyet.

- A saját játékunk mellett mindig figyelembe vesszük az ellenfél felállását is, ennek megfelelően alakítjuk ki a mérkőzésre a taktikánkat. A statikus mezőkövesdi belső védők ellen a mozgékonyságra építettünk. Láthatóan nem is tudtak eleinte mit kezdeni Márkvárt Dáviddal, két egymást követő kényszerítő után került rögtön az elején ziccerbe, majd ugyanő indította Stefan Dražićot, aki úgyszintén ziccerből lőhetett. Az első negyedórában kétszer is csak a kapussal álltunk szemben, de ezek az edzői húzások csak győzelem esetén nevezhetők jónak, ellenkező esetben csupán próbálkozásnak minősülnek.

Molnár Gáborra még Mezőkövesden sem lehetett számítani, ahol Dejan Karant agyrázkódás miatt le kellett cserélni, és a vérző fejsérülést szenvedő Serhii Shestakov sem tudta végigjátszani a mérkőzést. Szombaton kikre lehet számíthat közülük?

- Molnár Gábor rehabilitációja tovább tart, még mindig gyógytornára jár, és nem edzésre - tájékoztatott a vezetőedző. - A csapatkapitányunk, Dejan Karan igazi harcos, már edzésre jelentkezett, de majd az orvosi stáb mondja ki, hogy szombaton pályára léphet-e. Serhii Shestakov pedig szinte elpusztíthatatlan, összevarrták a sebét, és szerdától százszázalékos intenzitású munkát végez.

A mérkőzés után azt mondta Feczkó Tamás mérkőzés közben a kihagyott helyzetek miatt csak bosszankodni tud. És a vasárnap eltelt napok mire voltak elegendőek?

- Az edzések során minden játékelemet gyakorlunk, a védekezést, az átmeneteket és a befejezést is, bízom benne végre kijön a sok befektetett munka - válaszolt.

Az elmúlt hetekben minden mérkőzés előtt arról beszéltünk, hogy mennyire fontos a helyzetkihasználás. Az FTC ellen hatványozottan igaz lehet ez, hiszen a bajnokságban mindössze 4 gólt kapott szombati ellenfelünk, és senki nem tudott még kétszer betalálni a hálójukba.

- Ha tetszik, ha nem, ki kell mondani: az FTC kinőtte az OTP Bank Ligát - szögezte le a szakvezető. - És ezt nem csak a nemzetközi színtéren elért eredmények, hanem az NB I.-ben mutatott játékuk is alátámasztja. Mindegy, milyen összeállításban állnak fel, nagyon magabiztosan nyernek, néha még azt is megengedhetik maguknak, hogy csak annyit adjanak ki magukból, ami feltétlenül fontos. Mindent elmond, hogy 10 bajnokin négy gólt kaptak. Adott a feladat, úgy kell gazdálkodni a helyzetekkel, hogy elég legyen egy bravúros eredményre.

Az FTC-ben Dibusz jelenti a stabilitást, mindenki mást cserélget Sergiy Rebrov vezetőedző. Ezen kívül mennyire nehezíti meg a felkészülést az a tény is, hogy a bajnokságban és a nemzetközi kupában más felállásban, más játékosokkal lép pályára az FTC?

- Természetesen láttam a Barcelona elleni találkozójukat is, de a felkészülés során elsősorban az FTC Honvéd és MTK elleni bajnokiját vettük alapul, hiszen várhatóan ellenünk is azok játszanak, akik a bajnokikon szerepeltek - árulta el Feczkó Tamás. - Az ellenfél keretének erősségéről sokat elárul, hogy a BL-keretből kimaradt, csak az NB I.-ben szereplő Varga Roland és Michal Škvarka egyaránt válogatott labdarúgó.

A futball alapigazsága, hogy gól nélkül nem lehet nyerni, de a lőtt gólok csak akkor érnek győzelmet, ha az ellenfél kevesebbet szerez.

- A bajnokságban eddig senki nem tudta megőrizni a hálóját az FTC ellen, és a Bajnokok Ligájában is csak a Barcelona hozta le kapott gól nélkül a budapesti mérkőzést. Irigylésre méltó helyzetben van a kollégám, szinte mindegy, hogy a nyolc támadójából melyik négyet küldi pályára. Jól szervezett, nagyon koncentrált játékkal arra törekszünk, hogy mi legyünk a következő csapat, amelyik megismétli a Barcelona teljesítményét - bizakodott a DVTK vezetőedzője.

A 484/2020 (Xi. 10.) kormányrendelet értelmében zárt kapus a mérkőzés, kérjük szurkolóinkat, maradjanak otthon! A találkozót az M4 Sport közvetíti, az interneten pedig az m4sport.hu oldalon látható élőben.