A DVTK legutóbb a Paksot győzte le, így a legutóbbi 4 bajnoki alapján felállított tabellán 3 győzelemmel és 1 döntetlennel az FTC-hez hasonlóan 10 pontot szerzett, és csak kevésbé jó gólkülönbsége miatt második.

- Tisztában vagyunk a korábbi eredményeinkkel, de a labdarúgás a jelenről és a jövőről szól, nem múltról - kommentálta Vladimir Radenković a formatabellát -, ezért a következő mérkőzésre koncentrálunk. Egy távoli cél kergetése helyett mindig a következő lépést akarjuk sikerrel megtenni, ami azt jelenti, hogy amennyiben folyamatosan fejleszteni tudjuk a játékunkat, akkor annak meglesz a pontokban mérhető eredménye is.

A válogatott mérkőzések miatt az előző hétvégén szünetelt a bajnokság.

- A Paks elleni sikert követően négy nap szabadságot kaptak a játékosok, mert nem csak az izmoknak, hanem a fejeknek is kell a pihenő. Lehetőséget kaptak egy kis időt a családjukkal tölteni, hamarosan úgyis úgy besűrűsödik a program, hogy például húsvét hétfőn is edzeni fogunk, és azt követően hétvégén sem lesz szabadnapjuk - osztotta meg.

A bajnoki szünetet kihasználva a Merkantil Bank Ligában szereplő Kolorcity Kazincbarcika ellen játszott felkészülési mérkőzést a Diósgyőr.

- A pihenő után alaposan megdolgoztattuk a srácokat, a pályára is a konditeremből futottak ki - idézte fel a vezetőedző. - A mérkőzést elsősorban arra használtuk, hogy a felfrissülve visszatérő játékosok a munka ritmusát felvéve új motivációt találjanak. Ez sikerült, amit az eredmény is alátámaszt.

A felkészülési mérkőzésről Jurek Gábor és Bényei Ágoston is hiányzott, mindketten az U21-es válogatottal készültek. Előbbi Moldova ellen lőtt egy hatalmas bombagólt, utóbbi pedig Kazahsztánban biztosította be a magyar győzelmet.

- Nagy örömet okozott mindkét srác teljesítménye - reagált a sportszakember. - Büszkék vagyunk arra, hogy hozzá tudunk járulni a fejlődésükhöz, mert mindketten a magyar labdarúgás nagy ígéretei, akiben még sok öröme lehet a szurkolóknak. Azonban csak egy apró lépést tettek meg, továbbra is minden edzésen hasonló elszántsággal kell dolgozni, a mérkőzéseken pedig olyan teljesítményt nyújtani, ami meggyőzi a szövetségi edzőt arról, hogy számíthat rájuk. Szerdán érkeztek haza, csütörtökön és pénteken edzettek a csapattal, alaposan meg kell fontolni, hogy ha egyáltalán adunk, akkor mennyi játékpercet adunk nekik szombaton.

A szünet másik örömteli eseményét Ondřej Bačo visszatérése jelentette, aki gólt is szerzett a Kazincbarcika ellen.

- Nagyon jó munkát végeznek az egészségügyi stáb tagjai, egyre több játékos áll rendelkezésünkre. Azonban ebben az esetben is okosnak kell lenni, mert nem elég, ha valaki egészséges, szüksége van az edzéseken, edzőmeccseken gyűjtött percekre is. 

A DVTK az ellen a ZTE ellen játszik az OTP Bank Liga 26. fordulójában, akiket 4-2-re legyőzött a Magyar Kupában.

- Ez egy teljesen más mérkőzés lesz! - intett óvatosságra. - A kupamérkőzésen nagyon jól játszottunk, és teljesen megérdemelten jutottunk tovább, ám ők nem a legerősebb kezdőcsapatukkal álltak fel. Tiszteljük az ellenfelet, mert határozott elképzelésük van a játékról, igyekeznek minél gyorsabban az ellenfél kapuja elé juttatni a labdát, és ott minél több helyzetet kialakítani. Így történt Debrecenben is, ahol ugyan 5-1-re kikaptak, de a játék képe alapján nem volt ekkora különbség a két csapat között. Emellett arra is figyelnünk kell, hogy jó felépítésű játékosok alkotják az ellenfél keretét, akik képesek gyorsan játszani.
Számunkra az a legfontosabb, hogy megfelelő mentalitással játsszunk, és fegyelmezetten tartsuk magunkat a taktikához az egész mérkőzés során, és akkor újabb pontokkal a birtokunkban utazhatunk haza.

A ZTE elleni találkozót követő szerdán a DVTK kupameccset játszik hazai pályán az FTC ellen, majd szombaton a Kisvárdát fogadja, a következő héten pedig az Üllői útra utazik a 21. fordulóból elhalasztott mérkőzést bepótolni, hétvégén pedig az MTK vendégeként lép pályára a piros-fehér csapat, azaz 16 nap alatt öt mérkőzés vár a diósgyőri srácokra.

- A stábon belül a természetesen beszélgettünk már erről a sorozatról, mikor és milyen edzésekre nyílik lehetőség a mérkőzések között, de a csapattal mindig csak egy témát érintünk: a következő találkozót - zárta Vladimir Radenković