Összefoglaló 2017. április 9., vasárnap

Aluinvent DVTK - Győr 69-68

Folytatódik a Női Kosárlabda NB I. A-csoport rájátszásának negyeddöntője, szerdán 17 órától Győrben játszik az Aluinvent DVTK a mindent eldöntő harmadik mérkőzésen, miután hatalmas küzdelemben egy fordulatos mérkőzésen győzött hazai pályán a győri csapat ellen.

Aluinvent DVTK - Győr 69-68

Rendkívül fontos mérkőzés várt az Aluinvent DVTK-ra vasárnap késő délután, mert a rájátszás logikája szerint a győri vereséggel lépéskényszerbe kerültek: győzni kellett ahhoz, hogy folytatni tudják az egyik csapat két győzelméig tartó párharcot a negyeddöntőben.

Maikel López a Horváth Bernadett, Czank Tímea, Rasheed Rita, Szécsi Orsolya, Tina Jovanović kezdőötöst küldte pályára.

A találkozó nagy hangorkánban és Jovanović közeli kosarával indult, majd Lihtarovics használta ki, hogy tavaly elég sokat gyakorolt a miskolci gyűrűkre. Az első másfél percet a szerb center zárta (4-3). A folytatásban több dobás kimaradt, végül a belarusz játékos süllyesztett el egy újabb triplát, azonban Horváth B. lemásolta a produkciót, és újra a DVTK vezetett (7-6). Szécsi büntetőjével duplájára nőtt az előny, Somon Zs, csapata harmadik tripláját szerezte. Jovanović ismét a gyűrű alól volt eredményes, Kiesel pedig újabb triplát engedett el. Így a győriek 4 és fél perc játék után csak hárompontosból voltak eredményesek (10-12). Jovanović helyett Louella Tomlinson állt be, és rögtön ponttal tette le a névjegyét, a másik oldalon pedig Varga volt eredményes, amit Tomlinson büntetőből egalizált volna, ha bedobja mindkettőt (13-14). Simon Zs. és Lihtarovics kosara után öt pontra nőtt a különbség, időt kért Maikel López, hogy rendezze a sorokat. Volt értelme, mert Czank kapott kitűnő zárást, nem is hibázta el a tiszta hárompontost, miként Rasheed is pontosan célzott távolról, ismét a DVTK-nál az előny (19-18). Goree közelről értékesített egy ziccert, beállítva ezzel az első 10 perc végeredményét (19-20).


A második negyed Varga kosarával indult, Simon Zs. pedig egy triplával folytatta, az első diósgyőri találatra 2,5 percet kellett várni, Tomlinson közelről volt eredményes (21-25). Simon Zs. újabb triplát vett elő a szatyorból. Szécsi helyett beállt Adamecz Lilla, majd a egy játékvezetői ítélet miatt forrósodott fel a hangulat, nem értékelték kellőképpen Rasheed labdalopását. Viszont az ellene elkövetett szabálytalanságot nem sokkal később befújták, Rita pedig értékesítette a büntetőket (23-28). Lihtarovics közelről, Jovanović távolról dobott kosarat, általában fordítva szokott lenni, Tomlinson pedig betakarta ellenfelét (26-30). Szólt a lelátóról a “Mindent bele!”. Szécsi szinte futtából dobott triplát, ezzel egy pontra felzárkózott a DVTK (29-30). Lihtarovics 2+1, Kiesel és Varga  2-2 pontot szerzet egyhuzamban, amivel ismét megléptek a vendégek 2:50-nel a félidő vége előtt (29-37). Időkérés után Adamecz dobott tiszta helyzetből kosarat, egy perccel később pedig Tomlinson forduét eredményesen a gyűrűre, majd egy villámgyors támadás végén Szécsi futott be az üresen hagyott palánk alatti területre, és értékesítette Czank asszisztját (35-37). Kiesel csak egy büntetőt dobott be, az ellentámadásban Adamecz a dudaszó pillanatában a saját térfélről még eleresztett egy dobást, ami a gyűrű tövéről jött ki (35-38).


A második félidő Szécsi büntetőivel indult, az első egy kis gondolkodás után, a második simán bement (37-38). Mindkét oldalon sikerült kivédekezni egy-egy támadást, utána azonban Simon Zs. triplával jelentkezett, amire Rasheed két szép pincérrel válaszolt. Egyenlő! (41-41). Goree a palánk alól szerzett ismét vezetést csapatának, Szécsi középtávolról egyenlített (43-43). Kiesel ziccert hibázott, utána pedig hibáját tetézve faultolta a támadásba induló Horváthot. Jovanović csak egy ponttal torolta meg az ellene elkövetett szabálytalanságot, akcióból viszont pontos volt a palánk alól (46-43). Átvette a vezetést a DVTK, időt is kért Völgyi Péter, a győriek vezetőedzője. Amikor Jovanović egy az egyben megverte a vele szemben védekező Goree-t, az egész csarnok tombolt. (48-43). Hatalmas küzdelem zajlott a pályán, nem csak a pontokért, a lepattanóért is nagyot küzdöttek a játékosok. Szécsi ziccerével 7 pontra növelte előnyét a DVTK (50-43), ami Goree duplája és Lihtarovics triplája után kettőre olvadt (50-48). Gyors időkérést követően Tomlinson szedte le le saját támadólepattanóját, majd tette vissza a gyűrűbe (52-48). Goree faultos kosara után a büntetőt is bedobta, míg a másik oldalon Adamecz két büntetőből szerzett ponttal gyarapította az eredményt (54-51). Simon Zs. ötödik triplájával egyenlített a negyed zárása előtt (54-54).


Az utolsó tíz  perc Goree távoli kosarával indult, Czank egy lépéssel távolabbról válaszolt rá, ez így hármat ért (57-56). Laklóth csapata 10. triplájával ismét a győriek javára fordította az állást, Simon Zs. pedig megtoldotta egy duplával (57-61). Maikel López időkérése után sorra maradtak ki a támadások mindkét oldalon, végül Jovanović törte meg ziccerből a gólcsendet (59-61). Egy időre újra csak az idő változott az eredményjelzőn, az állás nem. Időkérés után Jovanović forgott be, és egyenlített, Adamecz kosarával pedig már a piros-fehéreknl volt az előny (63-61). A másik kosár alatt Varga egalizált, de Czank duplája után zengett a “Hajrá, Diósgyőr!” az egész csarnokban (65-63). 1:27-tel a vége előtt Laklóth triplája után a vendégek vezettek, kimaradt a támadás, azonban eredményesen működött az egész pályás letámadás. Kosarat azonban most sem sikerült dobni, Laklóth viszont értékesítette a büntetőket (65-68). 51 másodperce maradt a DVTK-nak a fordításra, előtte Maikel López kérte magához a lányokat. Rasheed betörése után egy pontra csökkent a különbség (67-68). Újabb kiváló védekezést követően Horváthot faultolták (nem ért sportszerűtlen hibát a szürke ruhások szerint), majd videobírót kértek a győriek, de maradt a DVTK-nál a labda. 18 másodperccel a vége előtt Szécsi asszisztját Jovanović értékesítette, ismét diósgyőri előnyt mutatott az eredményjelző (69-68). A vendégek a jó napot kifogó Simon Zs.-re játszották ki az utolsó dobást, ami kimaradt, így győzött a Diósgyőr!

Jöhet a mindent eldöntő harmadik mérkőzés szerdán 17 órától Győrben.

Veletek sikerült! - köszönték meg végezetül a lányok a közönségnek a buzdítást.

Női Kosárlabda NB I. A-csoport rájátszás, negyeddöntő második mérkőzés

Aluinvent DVTK - CMB Cargo UNI Győr 69-68 (19-20, 16-18, 19-16, 15-14)

Miskolc, Generali Aréna, 1000 néző. Játékvezető: Papp Péter, Tözsér Dénes, Ádám József.
Aluinvent DVTK: Horváth B. 3/3, Czank 8/6, Rasheed 11/3, Szécsi 12/3, Jovanović 20/3. Csere: Tomlinson 9, Adamecz 6. Vezetőedző: Maikel López.
Győr: Kiesel 6/3, Laklóth 8/6, Goree 11, Lihtarovics 16/9, Varga 8. Csere: Simon Zs. 19/15, Kovács, Török.  Vezetőedző: Völgyi Péter. 

A mérkőzés részletes statisztikája

Az egyik csapat két győzelméig tartó párharc állása: Aluinvent DVTK - CMB Cargo Uni Győr 1-1

Edzői értékelések

Maikel López: - Nagyon kemény mérkőzést játszottunk. A sportban időnként előfordulnak nehéz időszakok, mint amilyenben mi is vagyunk, de azért szeretjük a sportot, mert ilyenkor mutatkozik meg a csapatszellem, és egy igazi csapat együtt győzi le a nehézségeket. Gratulálok a teljes csapatnak a sikerhez, gratulálok a közönségnek, mert ma is egészen különleges hangulatot teremtettek. Öröm ilyen publikum előtt játszani!
Völgyi Péter: - Gratulálok a DVTK-nak, jobban harcoltak a lepattanó labdákért, és ezzel megnyerték a mai mérkőzést.

A csapatkapitányok nyilatkozata

Czank Tímea: - Nagyon boldogok vagyunk, hogy szerdán ismét mehetünk Győrbe meccset játszani. Mindenki láthatta, hogy igazi csapatmunka eredménye a győzelem. Szeretném megköszönni a szurkolók támogatását, hogy egy-két vereség után is hisznek bennünk. Bízom benne, hogy sokan utaznak velünk Győrbe, hogy együtt ismét győzzünk.
Laklóth Anna: - A győzelemért jöttünk, szerettük volna lezárni ma a párharcot. A szűkös rotáció miatt szükségünk lett volna egy kis pihenésre, de szeretek kosárlabdázni, örülök, hogy játszhatok még egy mérkőzést. Még semmi nem dőlt el, szeretettel várjuk a Miskolciakat szerdán Győrben!

Női Kosárlabda Bajnokság NB I. A-csoport rájátszás

Negyeddöntő

1. mérkőzés

2017. április 6., csütörtök (Győr)
17:00 CMB Cargo UNI Győr - Aluinvent DVTK 74-57 (24-9, 16-15, 12-18, 22-15)

2. mérkőzés

2017. április 9., vasárnap (Miskolc)
18:30 Aluinvent DVTK - CMB Cargo UNI Győr

3. mérkőzés - amennyiben szükséges

2017. április 12., szerda (Győr)
17:00 CMB Cargo UNI Győr - Aluinvent DVTK