Beharangozó 2017. április 11., kedd

Döntővel felérő mérkőzés

A Női Kosárlabda NB I. A-csoport rájátszásának negyeddöntőjében 1-1-re áll az Aluinvent DVTK - CM Cargo UNI Győr párharc. Aki megnyeri a szerdán 17 órakor kezdődő győri találkozót, az jut az elődöntőbe, ahol a Sopron lesz az ellenfél, míg a vesztes a ZTE ellen folytatja az 5-8. helyért. Maikel López vezetőedzőt kérdeztük várakozásairól.

Döntővel felérő mérkőzés


- Mit vársz a mindent eldöntő mérkőzéstől?

- Nagyon kemény mérkőzés elébe nézünk. Mindkét csapat tisztában van vele, hogy a győztes továbblép az elődöntőbe, biztos vagyok benne, hogy ennek megfelelően a maximumot adja ki magából minden pályára lépő játékos. Olyan mérkőzés lesz, mint egy döntő, csak a győztes folytathatja a legjobb négy csapat között.

- Mi lehet a siker kulcsa?

- Kihagyás nélkül kell koncentrálni a teljes negyven percen keresztül, mert ellenkező esetben az ellenfél kegyetlenül büntet. Ahogy a miskolci mérkőzésen, úgy Győrben is kulcskérdés lesz, hogy valódi csapatként játsszunk, ahol mindenki kiveszi a részét a küzdelemből.

- A második találkozón 11 triplát dobtak a győriek, azaz pontjaik majd’ felét így szerezték.

- Ez tény, miként az is, hogy ezzel együtt mi nyertük a találkozót. Ha minden pontosan ugyanígy történik szerda délután is, akkor azzal elégedett leszek. Védekezésben igyekeztünk csapatként dolgozni, sokat segíteni a másiknak, és ha döntést kell hozni, hogy a gyűrű alatt, vagy a palánktól távol hagyjunk valakit üresen, akkor nem lehet kérdés, hogy befelé kell zárni. Az első mérkőzésen éppen az okozott problémát, hogy hagytuk őket a gyűrű alatt kényelmesen játszani. Ugyanakkor az is igaz, hogy ellenfelünk most alacsony szerkezetű csapatot szerepeltet, akik jól passzolnak, sokat mozognak a mezőnyben, és így könnyebben alakítanak ki dobóhelyzetet.

- A lepattanók számában viszont magasan, 41-23-ra nyert a DVTK.

- A lepattanószerzés alapja a jó védekezés, mert ha szabadon dobnak, akkor nagy valószínűséggel betalálnak, és nincs is miért felugrani. Tehát első feladatunk, hogy ne engedjünk a győrieknek könnyű dobásokat. Arra pedig az előbb utaltam, hogy nem szabad hagyni, hogy az ellenfél játékosai komfortosan mozogjanak a palánkunk alatt.

- Az második mérkőzésen sérülés miatt hiányzott Tierra Ruffin-Pratt, számíthatsz rá szerdán?

- Próbáljuk mindenféle kezeléssel játékra alkalmassá tenni, de majd csak a mérkőzés napján derül ki, hogy pályára tud-e lépni.

Női Kosárlabda Bajnokság NB I. A-csoport rájátszás

Negyeddöntő

1. mérkőzés

2017. április 6., csütörtök (Győr)
17:00 CMB Cargo UNI Győr - Aluinvent DVTK 74-57 (24-9, 16-15, 12-18, 22-15)

2. mérkőzés

2017. április 9., vasárnap (Miskolc)
18:30 Aluinvent DVTK - CMB Cargo UNI Győr 69-68 (19-20, 16-18, 19-16, 15-14)

3. mérkőzés

2017. április 12., szerda (Győr)
17:00 CMB Cargo UNI Győr - Aluinvent DVTK

A további párharcok

Sopron - ZTE 77-47
ZTE - Sopron 60-75

Kettős győzelemmel az elődöntőbe jutott a Sopron

Vasas - Szekszárd 51-85
Szekszárd - Vasas 102-37

Kettős győzelemmel az elődöntőbe jutott a Szekszárd

PEAC - Cegléd 82-76
Cegléd - PEAC 66-56

Az állás: 1-1