A keret tagjai délelőtt több csoportban orvosi felmérésen vesznek részt, ahol laboratóriumi körülmények között tesztelik a játékosokat a debreceni Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központban. Délután öt órától pedig Miskolcon folytatódik a munka három csoportban, a DVTK Edzőközpontban, ahol Dobos Attila erőnléti edző vezetésével erőnléti és állóképességi felmérés szerepel a programban.

Fernando Fernandez vezetőedző bő kerettel vág neki a felkészülésnek. Sok saját nevelésű fiatal lehetőséget kap, hogy megmutassa tudását, illetve lesznek kölcsönből visszatérők, de teljesen új arc is feltűnhet.

Ugyanakkor Diego Vela szerződése lejár, miként Kocsis Gergő kölcsönszerződése is a végéhez ért, ő visszatér Dunaszerdahelyre, így hétfőn már nem lesznek ott a társak között. Mindkettőjük további pályafutásához sok sikert kívánunk!

Rajtuk kívül hatan pluszpihenőt kaptak (Antal Botond, Eperjesi Gábor, Lipták Zoltán, Makrai Gábor, Ivan Radoš, Ugrai Roland) míg Nikolaos Ioannidis otthon kezelteti sérülését, ő is később csatlakozik a társakhoz.

A tervek szerint a DVTK Miskolcon készül öt héten keresztül, és ez idő alatt öt felkészülési mérkőzést játszik. Az első héten csak edzéseket tart Fernando Fernandez, utána viszont először egy NB II.-es, majd NB I.-es ellenféllel játszik a csapat, illetve minden bizonnyal egy-két nemzetközi mérkőzés is bekerül a programba. Az ellenfelekről és a találkozók pontos órarendjéről beszámolunk, mihelyst véglegessé válik a program.