Az Aluinvent DVTK légiósa, Shatori Walker-Kimbrough tavaly WNBA-bajnokként érkezett vissza Diósgyőrbe, miután tengeren túli csapata, a Washington Mystics 89-78-ra győzött a döntő 5., mindent eldöntő meccsén a Connecticut Sun ellen. Ezzel a mérkőzéssel a Washington Mystics történetének első bajnoki címét szerezte meg, azonban az emlékgyűrű átadására akkor nem került sor.

Vasárnapról hétfőre virradóra csapott össze a Shatori jelenlegi csapata a Phoenix Mercury és a Washington Mystics. Shatori Walker-Kimbrough a találkozó előtt kapta meg a 2019-es WNBA bajnoki címnek emléket állító gyűrűt egykori csapatától.

Rendkívül büszkék vagyunk Shatori teljesítményére, fantasztikus érzés, hogy szurkolóink hétről-hétre ilyen kiváló, a világ élvonalába tartozó játékosokat láthatnak a DVTK színeiben a pályán – nyilatkozta Völgyi Péter, a DVTK sportszakmai igazgatója. Azon dolgozunk, hogy ha lehetőség lesz rá Shatori legkésőbb januártól ismét piros-fehérben szerepeljen.

A teljes rájátszást nézve hét találkozón 7.3 perc alatt 2.7 pont, 0.4 lepattanó és 0.4 gólpassz volt az átlaga Shatori Walker-Kimbrough-nak a bajnoki menetelés során. Azt megelőzően toronymagasan a legjobb alapszakaszát zárta: 34 mérkőzésen 17.1 percet átlagolt, 6.7 pontot, 1.6 lepattanót és 1.2 gólpasszt elérve. Kilenc perccel töltött többet a pályán és kétszer annyi pontot átlagolt az alapszakaszban, mint 2018-ban.

Idén a Phoenix Mercury színeiben Shatori Walker-Kimbrough 13 mérkőzésen 14.2 perc alatt 5.2 pontot, 1.5 lepattant és 1.4 gólpasszt átlagol. Az Atlanta Dream elleni találkozón 20 pontot ért el, amivel új karriercsúcsot állított fel.