Beharangozó 2020. október 9., péntek

Az UTE a szombati ellenfél

A női Extraliga második fordulójában október 10-én 18 órakor Budapesten lépnek pályára a lányok az Újpesti TE vendégeként. A DVTK csapatkapitányával, Szajkó Tímeával beszélgettünk.

Az UTE a szombati ellenfél


A DVTK női röplabda csapata idén mutatkozott be először a Női Extraligában. A bajnokság első fordulójában a Szent Benedek ellen maradtak alul egy szoros mérkőzésen.

Szombaton Budapestre utaznak a lányok, ahol az Újpesti TE csapatával méretik meg magukat a 2020/2021-es szezon női Extraliga második fordulójában.

Szajkó Tímeával, a csapat egyik legrutinosabb és legtapasztaltabb játékosával beszélgettünk, aki a DVTK röplabda együttesének csapatkapitánya már negyedik éve, a szakosztály újraindulása óta.

- A DVTK röplabda együttese idén először játszik Extraligában. Mennyire motiváló ez a csapat számára?
- Azt hiszem az egész csapat nevében mondhatom, hogy nagyon motiváló számunkra, hogy az ország legjobb csapatai közé tartozni, a legmagasabb osztályban, az Extraligában szerepelhetünk. Az előző szezonban arra készültünk, hogy feljussunk az Extraligába, és a legnagyobb csapatok ellen játszunk. Mindenki ennek szellemében dolgozott az edzéseken, amelyek magas színvonalúak voltak. A klub is biztosította a jó szerepléshez szükséges megfelelő hátteret, amelyet ezúton is köszönünk. Az előző szezonban a mérkőzésekből hétről hétre győztesen kerültünk ki, csupán néhány összecsapást veszítettünk el, de így is a tabella elején végeztünk. Vártuk a rájátszást, nagyon jó formában volt a csapat addigra, de ez sajnos elmaradt a koronavírus miatt.

- Negyedik éve vagy csapatkapitány, mit gondolsz sikerült megfelelően felkészülni a felsőházra?
A 2020/2021-es szezon felkészülését viszonylag korán, augusztus 3-án kezdtük el. Sajnos kihagytunk jó pár hónapot a koronavírus járvány miatt, hiszen március közepétől nem tudtunk teremben edzeni és a mérkőzések is elmaradtak. Vártuk, hogy újra labdát foghassunk a kezünkbe és edzésbe álljunk. A felkészülés szerintem nagyon jól sikerült, összesen kilenc hetünk volt. Augusztus utolsó hetében Mátraházán edzőtáboroztunk, ahol nagyon jó körülmények között, teljes értékű munkát végezve tudtunk készülni az idei szezonra. Részt vettünk több felkészülési tornán és játszottunk edzőmeccseket is. Mindegyik mérkőzés kiváló erőmérő volt és jól megmutatkozott, hogy miben kell még fejlődnünk, mikre kell jobban oda figyelnünk.

- Idén is két légiós erősíti a csapatot, milyen hangulatot teremtenek a lányok?
- Carly Beddingfield és Jeane Horton néhány hete érkeztek hozzánk, úgy gondolom hamar beilleszkedtek. A csapategységgel korábban sem volt gond, szerintem az idei szezonban is összetartó gárda leszünk. A lányok nagyszerű mentalitása csak hozzásegít bennünket az előre jutásban.

- Az első meccsetek alkalmával a Szent Benedek ellen játszottatok egy szoros mérkőzést, de nem sikerült legyőzni őket. Min múlott?
- A balatönfüredi együttes az egyik nagy riválisunk. Ők is most kerültek fel az Extraligába, így várható volt, hogy nagy elánnal fognak játszani ellenünk, ahogyan ezt mi is tettük. Erős, színvonalas mérkőzést vívtunk, a második szettet nagyon sajnálom, mert ott viszonylag nagy hátrányból jöttük fel. A szett győzelemi kapujában voltunk, de végül a hazai csapat vitte a 27-25-re. Kár volt ezért, de nem csüggedtünk egy percet sem, hiszen a következő szettet behúztuk. A meccs végére elfáradtunk, fiatal a csapat és talán abban kell még előrébb lépnünk, hogy a koncentrációt minél tovább ki tudjuk tolni. Véleményem szerint egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, ezt mutatja az is, hogy közel 2 óra hosszú volt a meccs, pedig „csak” négy szettes volt. Nekem személy szerint nagyon tetszett az egész csapat hozzáállása, senki sem volt megilletődve.

- A második fordulót az UTE csapata ellen vívjátok szombaton Budapesten. Milyen mérkőzésre számítasz?
- Az Újpesttel az egyik felkészülési tornánk alkalmával találkoztunk. Erős a csapatuk, náluk is, mint minden Extraligás csapatnál, több légiós játékos szerepel. A nyíregyházi tornán szoros mérkőzésen maradtunk alul. Azóta eltelt néhány hét, ami remélem, hogy a mi malmunkra hajtja a vizet és egy igazán jó meccset tudunk játszani az újpestiekkel. Bízom benne, hogy ponttal, illetve pontokkal érkezünk haza Budapestről.

Női Extraliga alapszakasz 2. forduló

2020. október 10., szombat
18.00  UTE - DVTK

Játékvezetők: Varjasi Melinda, Ujházi Mónika
Helyszín: UTE Röplabdacsarnok, Budapest

Az Újpesti TE kerete

BAGYINKA FANNI                           1998.05.07                 
BALOGH EMMA NÓRA                                  2002.02.27
BEZHANDOLSKA GEORGIEVA VERONIKA      1992.08.24           
CARABALI DELA CRUZ VALERIN                     2000.10.25
KARABASHEVA GALINA ELIN                         2002.08.06           
KIS DOROTTYA                                   2002.06.11
KOJDOVA PETRA                                1993.09.23     
KOVÁCS LILLA                         2000.03.14     
MANNINGER LUCA SAROLTA                        2002.07.31
NÉMETH HANNA                               2003.01.14     
PÉCSI PETRA                           2002.09.18                
PETŐVÁRY PANNI GIULIA                              1997.11.12           
RACHKOVSKA VANGELIYA VANGELIS                      1997.07.19
SZABÓ LILI                              2002.07.23     
VILLÁM CSENGE                                 1999.05.23