Astorga városában indította a 2023-as szezont Mészáros László a Pro League világbajnokságán, ahová jól sikerült felkészüléssel a háta mögött utazott ki.

Többszörös világbajnok erőemelőnk 240 kilogrammal kezdett első fogásra, amit magabiztosan teljesített, így következhetett a 250 kg. A második fogás sem jelentett gondot Mészinek, ami után már 20 kg-ot emeltetett. A 270 kg-os harmadik próbálkozás is magabiztosan sikerült, amivel a saját és az abszolút pro kategóriában is begyűjtötte az aranyérmet, így a negyedik fogásra már oda sem állt, tartalékolva a július eleji IPL Európa-bajnokságra.

- Nagyon hangulatos, csendes és nyugodt versenyhelyszín volt Astorga, ahol a déli mentalitás minden szépsége megfigyelhető volt - kezdte Mészáros László. - Ami a versenyt illeti, mindhárom fogásomban bőven maradt még, a negyedikre pedig tartalékolás céljából nem álltam oda. Jó volt az erőm, jó felkészülés áll mögöttem és jobb formában is érzem magam, mint tavaly a Mr.Olympia előtt. A magyar csapat is sikeresen zárta a versenyt, összesen 6 arany- és 1 ezüstéremet szereztünk.

Erőemelőnknek legközelebb az IPL Európa-bajnokságán Nottinghamben szurkolhatunk majd július 2-án, ami egyben kvalifikációs verseny is az idei orlandoi Mr.Olympiára.