A Nyíregyházi Darts Club szervezésében 26 indulóval 8 csoportban vette kezdetét az utolsó előtti régiós MDL forduló 2023-ban. Az egyenes kieséses szakaszba nyolc diósgyőri játékos is kvalifikált a legjobb 16 közé, míg Sviderszki Dávid és Varga Gergely a 17. helyen zárt.

A nyolcaddöntőben megfeleződtek a DVTK játékosai, akik közül Rakaczki Arnold, Nagy Viktor, Lévay Máté és Dupcsák István búcsúzott és végzett a 9. helyen. Az elődöntőbe kerülésért első fordulós hét leges győzelme után Kürti Áron újabb döntő leges csatába keveredett, ahol sajnos ezúttal ő maradt alul és lett ötödik. Kamenyiczki Tibor a továbbjutás után könnyed 4:0-as sikerrel kezdett a főtáblán ám a legjobb nyolc között ő is rosszul jött ki a mindent eldöntő legből és 4:3 arányban búcsúzott. A harmadik negyeddöntő házi diósgyőri csatát hozott Kulifai Gergely és Tóth Zoltán között, ahonnan utóbbinak sikerült továbbjutni magabiztos játékkal 4:0-as eredménnyel az első körben aratott hét leges győzelme után. Dartsosunk ezt követően a fináléba kerüléshez is közel volt, ám a mai napon a végjáték nem a piros-fehéreknek kedvezett és 4:3 arányban végül bronzérmet szerzett.

A régiós ranglistán az ebben a fordulóban győzelmet szerző nyíregyházi Bosnyák László megelőzte Kürti Áront, aki nyolc ponttal követi riválisát, míg mögötte a harmadik helyen Dupcsák István 16 pontra van tőle. Országos döntős helyen áll még a legjobb kilenc között Nagy Viktor, Lövei Milán, Lévay Máté, Sviderszki Dávid és Kulifai Gergely is az utolsó MDL forduló előtt, amit szeptember 22-én a DVTK otthonában rendeznek majd.