Összefoglaló 2023. szeptember 27., szerda

DVTK - Mezőkövesdi KKFT 32-32 (17-18)

A Kézilabda Magyar Kupa I. fordulójában a tavalyi nagy rivális, az idén már az eggyel magasabb osztályban játszó Mezőkövesd látogatott a DVTK otthonába, a Generáli Arénába. Molnár Andrásék hat gólos hátrányba is kerültek a borsodi rangadón az első félidőben, ám drámai végjátékban 500 szurkoló előtt végül a Diósgyőr jutott tovább döntetlen után, mint az alacsonyabb osztályú együttes.

DVTK - Mezőkövesdi KKFT 32-32 (17-18)


A 2022/23-as szezon küzdelme után újra a Diósgyőr otthonába látogatott a Mezőkövesd csapata, ezúttal a Magyar Kupa első felvonásában. A hazai csapat számára viszont a lehető legrosszabbul indult az újabb borsodi rangadó. A DVTK korai időkérésre kényszerült és ijesztőnek tűnő hazai sérülés is borzolta a kedélyeket Gulácsi Bálint esése után, ami után szerencsére nem sokkal később már folytatni tudta a játékot kézilabdázónk. A 8. percben azonban hat gólos vezetésnél (2-8) támadott a vendég Mezőkövesd, amit ki tudott védekezni a Diósgyőr és fokozatosan megkezdte a visszazárkózást. A 25. perchez érve felére olvadt a vendég előny (13-16), amit időkérés követett, ám ez sem tudta megtörni a piros-fehérek lendületét és kiváló hajrával egy gólra zárkóztak az első félidő végére (17-18).

A második játékrész legelején egyből ki tudott egyenlíteni a DVTK, ami után nem sokkal a vezetést is megszerezte először a mérkőzésen (19-18). A lendületet folytatva Molnár Andrásék három góllal is elléptek a 35. percre, amit újra vendég pauza követett és ezúttal a mezőkövesdi visszazárkózás is érkezett vele. A 42. percben újra egyenlő volt az állás (25-25) és kezdetét vette a végletekig kiélezett utolsó negyedóra. A végjátékban eleinte tartották a lépést egymással a csapatok, majd a DVTK 4 perccel a lefújás előtt két góllal is el tudott lépni (31-29), azonban ezt követően többször is bebiztosíthatta volna a továbbjutást, ám ziccereket hibáztak a piros-fehérek. A lefújáshoz közeledve azonban a matyók keze is megremegett és végül elégnek bizonyult a DVTK utolsó találata, amivel 32-32 arányban alacsonyabb osztályban szereplő együttesként továbbjutott a II. fordulóba.

 

A találkozón Kohlrusz Levente hét gólt lőtt, míg Gulácsi Bálint a mérkőzés eleji ijesztő pillanata után hatszor volt eredményes. Gál András, Csörgő Zsombor és Kiss Róbert egyaránt 4-4 alkalommal vette be az ellenfél kapuját, míg a hazait Torma Antal 29 százalékos hatékonysággal védte.

Férfi kézilabda Magyar Kupa I. forduló

DVTK - Mezőkövesdi KKFT 32-32 (17-18)

Miskolc, Generáli Aréna - 500 néző

A mérkőzés részletes jegyzőkönyve

 

Molnár András vezetőedző: Büszkék lehetünk erre az eredményre a jó erőket képviselő Mezőkövesd ellen, bár az utolsó két percben mindent megtettünk azért, hogy ne jussunk tovább, de a küzdeni akarásunk példamutató volt és amikor kellett helyén volt a szívünk. Minden játékosnak kijár tehát a gratuláció és természetesen a szurkolóinknak is, akik újra remek hangulatot varázsoltak a Generáli Arénába.