Összefoglaló 2023. október 28., szombat

Fehérvár - DVTK 4-0 (2-0)

A DVTK vereséget szenvedett Székesfehérvárott az OTP Bank Liga 11. fordulójában. Az első félidőben a hazaiak mélyen védekeztek, és gyors támadásokkal veszélyeztettek, a diósgyőri játékosok pedig türelmes támadásépítéssel, és távoli lövésekkel próbáltak feltörni a védelmet. A játékrész hajrájában a hazaiak két lövést követően kétgólos előnyre tettek szert. A fordulás után sokáig kiegyenlített volt a mérkőzés, ám Farkas Dániel kiállítását követően a piros-kékek kihasználták, hogy a DVTK létszámhátrányban is ment az egyenlítésért, és két újabb gólt is szereztek. A találkozó Szatmári Csaba piros lapjával ért véget.

Fehérvár - DVTK 4-0 (2-0)


OTP Bank Liga 11. forduló

Fehérvár FC - Diósgyőri VTK 4-0 (2-0)

Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 3111 néző. Játékvezető: BOGNÁR Tamás (SZALAI Balázs, SZÉCSÉNYI István).
Fehérvár: TÓTH Balázs - BESE Barnabás, CSONGVAI Áron, Nikola SERAFIMOV, GERGÉNYI Bence, SCHÖN Szabolcs - Tobias CHRISTENSEN, Deybi FLORES, KATONA Mátyás - SZABÓ Levente, Kenan KODRO. Vezetőedző: Bartosz GRZELAK.
DVTK: Artem ODYNTSOV - GERA Dániel, SZATMÁRI Csaba, BÁRDOS Bence, Bitok STEPHEN - Vladislav KLIMOVICH, Alexander VALLEJO, Rudi POŽEG VANCAŠ - PERNAMBUCO, Bright EDOMWONYI, Elton ACOLATSE. Vezetőedző: KUZNYECOV Szergej.

Csere: GERA Dániel helyett FARKAS Dániel, Vladislav KLIMOVICH helyett HOLDAMPF Gergő és Bright EDOMWONYI helyett Argyris KAMPETSIS a 46., PERNAMBUCO helyett LUKÁCS Dániel és Elton ACOLATSE helyett JUREK Gábor a 67., SZABÓ Levente helyett Lirim KASTRATI a 78., SCHÖN Szabolcs helyett BERKI Marcell, GERGÉNYI Bence helyett SPANDLER Csaba és Kenan KODRO helyett Mamoudou KARAMOKO a 87. percben. 
Sárga lap: GERA Dániel a 16., SCHÖN Szabolcs és TÓTH Balázs a 32., SZATMÁRI Csaba a 45+7., FARKAS Dániel az 51., Elton ACOLATSE a 60., Argyris KAMPETSIS a 71. percben.
Piros lap: FARKAS Dániel a 69., SZATMÁRI Csaba a 86. percben. 
Gólszerző: Tobias CHRISTENSEN (1-0) a 42., Kenan KODRO (2-0) a 45+1., Lirim KASTRATI (3-0) a 82., Kenan KODRO (4-0) a 83. percben.

 

Kulcspillanatok

42. perc: Tobias Christensen jobbról lopta a távolságot befelé, majd a 16-os előteréből, de még mindig balról visszahúzta a labdát a rövid alsó sarokba, 1-0

45+1. perc: Katona távoli lövését Odyntsov védte, de a labda Kenan Kodro elé került, aki kihasználta a ziccert, 2-0

69. perc: Feltartásért második sárga, és utána piros lapot kapott Farkas Dániel

82. perc: Lirim Kastrati kapott jó labdát a bal oldalon, és a 16-osról a kapu bal alsó sarkába gurított, 3-0

83. perc: A hazaiak lejátszottak egy létszámfölényes helyzetet a jobb oldalon, ami után Kenan Kodro lőtt a kapu hosszú oldalába, 4-0

86. perc: Második sárga, és piros lapot kapott Szatmári Csaba egy kemény szerelést követően

Edzői értékelések

Bartosz Grzelak: - Mindenekelőtt nagyon boldog vagyok a csapat mai teljesítményét látva. Múlt héten Debrecenben nem a legszebb arcunkat mutattuk, egyáltalán nem játszottunk jól. A heti felkészülés során igyekeztünk megtalálni a gyenge játék okát, és kijavítani a hibákat. Ez sikerült, a csapat elsősorban sokkal jobban és fegyelmezetten védekezett.
A félidőben 2-0-ra vezettünk, ami egyrészt örömteli, másrészt viszont kicsit veszélyes, mert azt az érzést keltheti a játékosokban, hogy biztonságban vannak. Illetve a hátrányban lévő csapat sokszor úgy jön ki a folytatásra, hogy mindent megtesz az egyenlítésért. Ez történt ma is, de végül 4-0-ra nyertünk.
Sok gólt szereztünk ebben az idényben, ezen a téren erősék vagyunk. A már említett fegyelmezett védekezés miatt tudtuk megőrizni a kapunkat a góltól, megértették a játékosok, hogy mindenki fontos láncszem a védekezésben, ami a csatárokkal indul, és a kapusig tart. A második félidőben több veszélyes beadása volt az ellenfélnek, nem igazán tetszett, amikor három támadó is érkezett a 16-oson belülre, de összességében jól védekeztünk.

Kuznyecov Szergej: - Nehéz értékelni az ilyen mérkőzéseket. A mutatott játék alapján az első félidő nem volt rossz. A piros lap előtt mi domináltunk, helyzeteket dolgoztunk ki, amit nem rúgtunk be. Az ellenfél mély védekezésből kontrázott, kétszer lőttek kapura, amiből két gólt szereztek. A piros lap viszont lezárta a mérkőzést.
A szünetben próbáltam elkerülni a kiállítást, azért cseréltem le Gera Dánielt. Sajnos Farkas Dániel beleszaladt két sárga lapba, így nem sikerült megvédeni a csapatot a piros laptól. A másik két cserével pedig próbáltam felrázni a csapatot.
Tudtuk, hogy a Fehérvár mélyen védekezik, és abból kontrázik. Mi is beállhatnánk a busszal a saját kapunk elé, és állva várnánk, hogy mikor lehet kontrázni, ez a legegyszerűbb játék. Azonban mi támadójátékot szeretnénk játszani, megbontani az ellenfél védelmét, ami sokkal nehezebb. Megvoltak a helyzeteink, de nem tudtuk megszerezni a vezetést, miközben az ellenfél megvalósította a meccstervét.