Összefoglaló 2023. november 1., szerda

Vasas SC - DVTK Ongropack 2:3

A Vasas SC ellen kezdte meg Magyar Kupa szereplését a DVTK Ongropack csapata. A piros-fehérek az NB I-es ellenféllel szemben jól kezdték a mérkőzést, az első szettet magabiztosan nyerték meg. Aztán a jól küzdő hazaiaknak sikerült két szettet is ellopnia a diósgyőriektől, így végül a továbbjutás kérdése az ötödik, döntő szettben dőlt el, ahol végül a vasgyáriak örülhettek a továbbjutásnak. A DVTK ellenfele a következő körben, a Magyar Kupa negyeddöntőjében a FATUM-Nyíregyháza együttese lesz.

Vasas SC - DVTK Ongropack 2:3


Röplabda Női Magyar Kupa - Nyolcaddöntő

Vasas SC - DVTK Ongropack 2:3 (-19, 22, -17, 21, -11)

2023. november 1. - Budapest, Vasas Folyondár Sport- és Táncközpont
100 néző - Vezette: Mezei Zoltán István, Barabás Barnabás Ádám

Vasas SC: Kiss 13, Nagy 12, Vértes, Botyánszki 21, Rieder 1, Sinka 2. Csere: Stankovics, Szili (liberók), Altorjay 2, Sinka 2, Fekete 1, Kömpf. Vezetőedző: Kőnig Gábor
DVTK Ongropack: Horváth 6, Einarsdóttir 10, Skorić 23, Jovanović 9, Egri K. 15. Csere: Kundrák (liberó), Hegyi 3, Egri B. 1. Vezetőedző: Németh Szabolcs

Edzői értékelés

Kőnig Gábor: Fele-fele arányban vagyok boldog és csalódott, volt lehetőségünk nyerni, és mondhatnám, hogy a rutintalanság volt a különbség, de lassan már nem ezen múlik. Inkább azt mondanám, hogy még nem jött ki az a karakterünk a kulcsszituációkban, ami kirángathatna minket a nehézségekből. A fogadásunkban sok maradt, és a centertámadásainkat meg kell olajozni, de még van időnk. Örök elégedetlen vagyok, de ma a rutinosabb csapat nyert, azokban a helyzetekben, amikor nagyon kellett, pontosabbak voltak. Gratulálok a DVTK-nak, de ha felnövünk ezekhez a helyzetekhez, akkor a jövőben még nyitottabb lesznek ezek a meccsek.

Németh Szabolcs: Óriási gratuláció jár mind a saját csapatomnak, mind a Vasas SC együttesének a mai találkozó után. Mondom ezt azért, mert bár voltak hibák mind a két oldalon, ám a két csapat győzni akarása és küzdeni tudása feledtette azokat, így egy remek hangulatú, igazi parázs kupa csapata alakult ki a két fél között, aminek a végén szerencsére mi örülhettünk. A mai mérkőzés tanulsága és igazi üzenete számunka az egymásért való, önfeláldozó küzdelem. Ezt ma megízlelhették és megtapasztalhatták játékosaim, ami remek útmutató a jövőre nézve. Örülünk a továbbjutásnak, de egyben látjuk és tisztában vagyunk vele, hogy rengeteg munka áll még előttünk. 

További eredmények

2023. október 17. kedd

20:00 TFSE - Swietelsky-Békéscsaba 0:3

2023. október 31. kedd

18:45 VEHÍR-Veszprémi ESC - FATUM-Nyíregyháza 0:3
19:30 BVSC-Zugló - Vasas Óbuda 0:3

2023. november 1. szerda

17:00 Gödöllő RC - MTK Budapest 3:0
18:00 MÁV Előre Foxconn - Szent Benedek RA 2:3