Összefoglaló 2023. november 11., szombat

DVTK - Mezőkövesd 2-0 (1-0)

Borsod piros-fehér, miután a DVTK 2-0-ra nyert a Mezőkövesd ellen az OTP Bank Liga 13. fordulójában. Az elő félidőben mindkét csapat szépen felépített játékkal próbálta megközelíteni az ellenfél kapuját, és az idő előrehaladtával egyre több dolga is akadt a vendégek kapusának. Végül a 41. percben Bright Edomwonyi szerezte meg az első diósgyőri gólt. A szünet után a kövesdiek léptek fel támadólag, a DVTK pedig próbálta kihasználni a mögöttük megnyíló üres területeket. Végül mégsem ebből, hanem egy szöglet után sikerült megduplázni az előnyt, Alexander Vallejo talált a kapuba. A hajrában, 2-0-ás állásnál mind a két csapat kockázatot vállalva támadott, Artem Odyntsov is bemutatott egy bravúrt, de így is magabiztos diósgyőri győzelem született.

DVTK - Mezőkövesd 2-0 (1-0)

OTP Bank Liga 13. forduló

Diósgyőri VTK - Mezőkövesd Zsóry FC 2-0 (1-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 6821 néző. Játékvezető: ZIERKELBACH Péter (SZALAI Balázs, SZÉCSÉNYI István).
DVTK: Artem ODYNTSOV - GERA Dániel, Bozhidar CHORBADZHIYSKI, Alexander VALLEJO, Bitok STEPHEN - Vladislav KLIMOVICH, HOLDAMPF Gergő, Rudi POŽEG VANCAŠ - LUKÁCS Dániel, Bright EDOMWONYI, Elton ACOLATSE. Vezetőedző: KUZNYECOV Szergej.
MZSFC: Riccardo PISCITELLI - KÁLLAI Kevin, Andrej LUKIĆ, Ilia BERIASHVILI, VAJDA Sándor - CSEKE Benjámin, Christian GOMIS - MOLNÁR Gábor, David BABUNSKI, CSERI Tamás - Stefan DRAŽIĆ. Vezetőedző: KUTTOR Attila.

Csere: Vladislav KLIMOVICH helyett BÉNYEI Ágoston a 70., Bright EDOMWONYI helyett Argyris KAMPETSIS, Elton ACOLATSE helyett PERNAMBUCO és Rudi POŽEG VANCAŠ helyett Francisco FEUILLASSIER a 80., MOLNÁR Gábor helyett UGRAI Roland és CSERI Tamás helyett Steliano FILIP a 82., LUKÁCS Dániel helyett JUREK Gábor a 86. percben.
Sárga lap: GERA Dániel a 33., KÁLLAI Kevin a 78. percben.
Gólszerző: Bright EDOMWONYI (1-0) a 41., Alexander VALLEJO (2-0) a 80. percben.


Kulcspillanatok

41. perc: Lukács centerezett jobbról, középen Požeg Vancaš a kapunak háttal lekezelte, és visszatette lövésre Acolatsénak, aki lőtt is, de az eldőlő Piscitelli combbal hárítani tudott, azonban Bright Edomwonyi reagált a leggyorsabban, és közelről a kapuba lőtt, 1-0

80. perc: Diósgyőri szöglet jobbról, Lukács beadása lecsorgott középen Kampetsisről, éppen Alexander Vallejo elé, aki félfordulatból a kapu jobb oldalába lőtt, 2-0

Edzői értékelések

Kuznyecov Szergej: - Izgalmas, feszült mérkőzés kerekedett a mai találkozóból, amiről előre tudtuk, hogy egy megyei rangadó, ami fontos a csapatnak és a szurkolóknak is. Szerintem jó mérkőzést játszottunk, mind a két csapat győzni akart. Megdolgoztunk a sikerért, és mellénk állt a szerencse is, így egymás után a második meccsünket tudtuk lehozni kapott gól nélkül.
Az első félidőben időnként ügyesen futballozott a Mezőkövesd, jól találták meg a szabad területeket, éppen ezért jókor jött a vezető góluk. A szünetben módosítottunk egy kicsit a játékunkon, a stílusunktól idegen módon megadtuk a kezdeményezés lehetőségét a Kövesdnek, majd igyekeztünk gyors támadásokat vezetni. Nagyon kellett ez a győzelem a válogatott szünet előtt, ezért az eredményt helyeztük az előtérbe. És amikor többször veszélyeztették a kapunkat, akkor feljebb toltuk a védekezést, és onnantól kontrolláltuk a mérkőzést. Mindkét oldalon láttunk gólhelyzeteket, lehetett volna több gól, de kevesebb is.
Szoros a mezőny, láttuk az előző fordulókban is, hogy mindenki mindenkit megverhet, ezért minden pont nagyon sokat számít a végén, három pont pedig még többet. Ezzel ismét ott vagyunk a felsőház közelében, de hosszú még a bajnokság.
Összegezve: megérdemeltük a győzelmet, újabb három pontot szereztünk, és megyünk tovább.

Kuttor Attila: - A szezon legjobb játékát mutattuk be, az eredmény nem tükrözi a játék képét. A végén valakinek be kell rúgni a kapuba a labdát, ami nekünk nem sikerült, az ellenfélnek viszont igen, ez okozta a vesztünket.
Amit elterveztünk, az működött, próbáltunk futballozni, birtokolni a labdát, és abból építkezni. A kapu előtt viszont sokkal élesebbnek kellett volna lenni. Ha lett volna bennünk egy kis agresszivitás, akkor még több helyzetet alakíthattunk volna ki, de ennek is elégnek kellett volna lenni, hiszen a két kapufa mellett egy óriási ziccer is kimaradt. Az ellenfél kapujának előteréig eljutottunk, ilyenkor kell előjönni a kvalitásnak, hogy erre a játékra rátegyük a gólt. Ezen fogunk dolgozni.