Beharangozó 2023. december 8., péntek

Bényei Ágoston: Meg kell nyerni a következő két meccset!

Bényei Ágoston először került be a kezdőcsapatba az OTP Bank Liga idei kiírásába a ZTE ellen. A Kisvárda elleni találkozó előtt a 2023-as hajráról beszélgettünk vele.

Bényei Ágoston: Meg kell nyerni a következő két meccset!


Amilyen jól kezdte a DVTK az OTP Bank Liga idei kiírását, annyira hiányoznak mostanában az eredmények.

- A probléma okát nem egyszerű megtalálni - kezdte Bényei Ágoston. - Természetesen hétről hétre azon dolgozunk, hogy a hibákat kiküszöböljük, de ez egy soktényezős egyenlet, sok minden hatással van a csapat teljesítményére. Például a szerencse, mert ha a ZTE elleni első félidőben gólt szerzünk - volt kapufánk is -, akkor máshogy alakulhatott volna a meccs, de én nem szeretem a “volnás” mondatokat. Sajnos nem úgy sikerült az elmúlt időszak, ahogy szerettük volna, de teljes erőnkkel azon vagyunk, hogy magunk mögött hagyjuk ezt, és az évből hátralévő két meccset megnyerjük.

Rudi Požeg Vancaš kapufája mellett talán Bényei Ágoston lövése jelentette a legnagyobb lehetőséget, az előbbinél a kapufa, a másodiknál a kapus spárgázó mozdulata akadályozta meg a diósgyőri gólt.

- Nagyon sajnálom, hogy nem lett gól - reagált. - Utólag is úgy gondolom, hogy jó megoldást választottam a lövésnél, ám a kivitelezés nem teljes úgy sikerült, ahogy szerettem volna, mert nem ment eléggé szélre, és a kapus odaért, így nem lett gól. Annak örülök, hogy helyzetbe kerültem és veszélyt jelentettem az ellenfél kapujára, de ennél több nem lett belőle, majd az eredmény úgy alakult, ahogy. Ilyenkor igyekszem nem leragadni a hasonló helyzeteknél, és percekig rágódni rajta, helyette megyek tovább, és azon dolgozom, hogy a következő lehetőséget értékesítsem.

Még két fordulót rendeznek ebben az évben az OTP Bank Ligában, a DVTK Kisvárdára utazik, majd az MTK fogadja a 17. fordulóban.

- Meg kell nyerni a következő két meccset ahhoz, hogy nyugodtan mehessünk téli pihenőre - szögezte le. - Elsősorban a csapategység lehet segítségünkre ebben, ami megvolt az elmúlt meccseken is, de az ilyen helyzetekben mutatkozik meg igazán, mennyire van egyben a csapat, mennyire vagyunk kitartóak, és mennyire tudunk küzdeni egymásért. Ha éppen a játék nem is megy annyira, akkor csúszva-mászva, foggal, körömmel küzdve kell megnyerni ezt a két mérkőzést.

A Kisvárda a tabella utolsó helyén áll, ám a legutóbbi két fordulóban 4 pontot szereztek.

- Az NB I.-ben nincs gyenge ellenfél, így a Kisvárdától is arra számítok, hogy folytatják azt, amit elkezdtek az új edzőjükkel. A Zalaegerszeghez hasonlóan mélyen védekező ellenfelet várok. Erre kell felkészülni, vasárnap pedig fel kell bontani a védelmüket, és elhozni a három pontot Kisvárdáról - mondta Bényei Ágoston.