Összefoglaló 2023. december 12., kedd

Rudi Požeg Vancaš: Büszke vagyok a csapattársaimra

Rudi Požeg Vancaš a Kisvárda ellen is halálos nyugalommal értékesítette a büntetőt, amivel megalapozta a DVTK sikerét. A találkozót követően pedig azt is elárulta, miért várja az MTK elleni találkozót.

Rudi Požeg Vancaš: Büszke vagyok a csapattársaimra


A DVTK nagyon értékes győzelmet aratott Kisvárdán vasárnap kora délután.

- Úgy érkeztünk Kisvárdára, hogy tudtuk, milyen fontos mérkőzés vár ránk - kezdte Rudi Požeg Vancaš. - Ezzel a három ponttal megindulhatunk fölfelé a tabellán, és ismét fényesebb jövőről beszélhetünk. Boldog vagyok az eredmény miatt, és büszke vagyok a csapattársaimra, mert mindenki beleadott mindent a győzelem érdekében, ami jó alapot jelentett a sikerhez, a többi pedig jött utána. 
Jól kezdtük a találkozót, kellő agresszivitással szálltunk be a meccsbe, az első félidőben szinte hiba nélkül védekeztünk. Talán egyetlen egy helyzetet tudott az ellenfél kialakítani, akkor is szöglet után fejeltek kapura. Ez a DVTK igazi arca, és ahogy mondtam, mindenki beleadott mindent, megfojtottuk az ellenfél játékát, és amikor lehetőség nyílt előttünk, akkor megszereztük a vezetést. Igaz, hogy büntetőből, de ezen kívül is alakítottunk ki kisebb lehetőségeket. A szünetben tudtuk, hogy mit várhatunk az ellenféltől a második játékrészben, az is történt, ám egy szabadrúgásból megdupláztuk az előnyünket. A végén kaptunk ugyan egy gólt, amiből azt tanultuk, hogy a hasonló helyzetekben sokkal jobban kell figyelni. Szerencsére már csak másodpercek maradtak a lefújásig, így győztünk.

Minden mérkőzés 90 percig tart, amit a futball játékszabályai két félidőre osztanak. vasárnap délután azonban két teljesen más félidőt láthatott a stadionban, illetve a tévéképernyők előtt helyet foglaló közönség.

- Egész ősszel küzdünk ezzel a problémával, az első félidőben rendre jól játszottunk, majd jött a második játékrész… - elevenítette fel. - Nem tudom, mi történik, talán mentális okai vannak. Az viszont biztosan igaz, hogy a Kisvárda hazai pályán játszott, ráadásul hátrányba kerültek, így fel kellett adni a védekező taktikájukat az egyenlítés érdekében. Azonban annak ellenére, hogy a szünet után nem birtokoltuk annyit a labdát, és ők domináltak, nem állítom, hogy rosszul játszottunk volna. Úgy vélem, jól reagáltunk az új helyzetre, továbbra is jól védekeztünk, ráadásul betaláltunk egy szabadrúgásból, és vezettünk ígéretes ellentámadásokat is. 

Rudi Požeg Vancaš ötödik gólját szerezte az OTP Bank Liga idei kiírásában, ebből négyet büntetőből. Ráadásul mindannyiszor hidegvérrel megvárta, míg a kapus elmozdul, ő pedig halálos nyugalommal a kapu másik oldalába gurított.

- Minden edzés után gyakorlom a büntető végrehajtást - árulta el a szlovén játékos. - Tudom, hogy melyik sarokba akarom lőni a labdát, de ha a kapus elmozdul, akkor váltok, és a másik oldalra lövöm. A pontrúgásból szerzett gól is ugyanannyit ér, mint az akciógól, ezért nagyon kell koncentrálni, mert a csapatnak szüksége van az ilyen találatokra is. Bízom benne, hogy tovább folytatódik ez a pozitív sorozat!

A másik fontos döntést pedig akkor hozta meg Rudi Požeg Vancaš, amikor a 84. percben átengedte a szabadrúgást Elton Acolatsének. 

- Számomra nagyon fontosak ezek az apróságnak tűnő dolgok - reagált. - Amikor valaki szeretné elvégezni a pontrúgást, mert érzi magában, hogy be tudja lőni, akkor nincs értelme vitatkozni a pályán. Helyette inkább beálltam a sorfal mellé, hogy takarjuk a kapus elől a kilátást, és vártuk, hogy Elton a kapuba lője a labdát.
Ez a DVTK erőssége, mindig pozitívan állunk a dolgokhoz, a pályán nem az számít, hogy ki lövi a gólt, hanem az, hogy a Diósgyőr nyerje meg a mérkőzés. Ezt az összhangot kéri tőlünk Kuznyecov Szergej, de a kapitány, Holdampf Gergő és az idősebb játékosok is mindig erről beszélnek, csak ezzel a mentalitással tűzhetünk ki magunk elé komolyabb célokat.

Már csak egy mérkőzés maradt 2023-ból, vasárnap délután hazai pályán játszik a DVTK az MTK ellen.

- Élénken emlékszem az első meccsre az első körből. Kiválóan játszottak, talán senki sem birtokolta annyit a labdát ellenünk, mint ők. Ezért alig várom a “visszavágót”, mert most hazai pályán játszunk, és meg tudjuk mutatni, hogy mi vagyunk a jobb csapat. Egy újabb fontos mérkőzés vár ránk a szünet előtt, mert egy újabb győzelemmel a birtokunkban sokkal jobb hangulatban tudunk hazautazni karácsonyra a családunkhoz. Megígérhetem, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy Miskolcon tartsuk a három pontot! - mondta végezetül Rudi Požeg Vancaš.