- Nehéz mérkőzés volt?
- A második félidő, amikor már emberhátrányban voltunk, az igen, az utolsó néhány perc, kettős emberhátrányban pedig különösen. Azonban azt gondolom, a tavalyi nyíregházi mérkőzésünk utolsó húsz perce sokkal nehezebb volt.

- A mérkőzés több mint a felében emberelőnyben játszott a Ferencváros, mégsem volt rengeteg munkád, bár akadt néhány nagy védésed.
- Igen, a második félidőben egy jobboldalra tartó labdát védtem, majd nem sokkal a vége előtt a bal felső sarokból tornáztam ki egy lövést. A részleteket ne is kérdezd, annyira csak a védésre koncentráltam, hogy az azt megelőző szituációk kiestek az emlékezetemből. Majd ha a videoelemzés során megnézzük ezeket a jeleneteket is, biztos beugranak. A kapott gól viszont megvan, nagyon bosszantó volt, hogy a lövésbe bele tudtam érni, mégis a hálóban kötött ki a labda. De mostmár inkább öröm tölt el, hiszen a kiállítások ellenére sikerült pontot szerezni a Ferencváros otthonában. Biztos jót tesz a siker a csapat önbizalmának is, ami további reményekre ad okot.

- Mennyire nehezítette meg a munkádat az esős időjárás és a csúszós talaj?
- Az időjárás különösképpen nem zavart, annál inkább a labda. A márkája ugyanaz volt, mint amit itthon használunk, mégis más típusú volt, ami sokkal gyorsabban repült és szitált a levegőben. De nem panaszkodom, ugyanazzal a labdával játszott mindkét csapat, ha az én dolgomat megnehezítette, akkor az ellenfél kapusáét is.

- A mérkőzést követően vita alakult ki arról, kapus hiba előzte-e meg Luque gólját. Neked mi erről a véleményed?
- Luque nagyszerű lövőtechnikával rendelkezik, vasárnap is remekül találta el a labdát. Ha úgy nézzük, minden gólt a kapus kap, amennyiben az összes kapura tartó lövést megfogná, minden mérkőzés 0-0-ra végződne. De ez lehetetlen.

- Vasárnap Kecskemét érkezik Diósgyőrbe, mennyire ismered az ellenfelet?
- Az elmúlt bajnokságban láttam őket néhányszor televízióban, szép focit játszanak. Foxi és Tököli személyében van két veszélyes játékosuk, de hazai pályán, hazai közönség előtt mi más lehet a célunk mint a három pont megszerzése?