Összefoglaló 2020. február 1., szombat

BEAC - Aluinvent DVTK 77-83

A Női Kosárlabda NB I. A-csoportjának 13. fordulójából elhalasztott összecsapás a fővárosba szólította az Aluinvent DVTK együttesét. A vártnál nagyobb küzdelmet hozott a találkozó, de a harminc pontot vállaló Shatori Walker-Kimbrough vezérletével végül kiharcolták a 83-77-es győzelmet a piros-fehérek, amivel tovább őrzik a második pozíciójukat a bajnoki tabellán.

BEAC - Aluinvent DVTK 77-83


Rögtön a mérkőzés elején a DVTK ragadta magához a kezdeményezést, Goree és Walker-Kimbrough pontjai után Medgyessy is betalált. A házigazda Mérész révén igyekezett tapadni esélyesebb ellenfeléhez, amely így nem is tudott elhúzni az első percekben (8-10). A negyed közepén azonban Shatori megrázta magát és zsinórban szerzett hat pontja Balogh Judit időkérését eredményezte (8-16). Ami azt illeti, az edzőnő szavai hatásosnak bizonyultak, mert csapata Laklóth Anna vezérletével egy pontra közelítette meg a Diósgyőrt, amelyből ebben a periódusban csak Goree célzott pontosan (17-18). A játékrészből hátralévő szűk másfél percben a vendégek négy pontja ellenében az egyetemisták kettőt termeltek, így szűk vendégvezetést mutatott az eredményjelző (19-22).
 
A hazai csapat lendülete a második felvonás első perceiben is kitartott, olyannyira, hogy Fogg két duplájával megfordította a mérkőzés állását, sőt, Mérész növelte is az előnyt (25-22). Kilenc másodperc múlva ugyan Medgyessy egyenlített egy hárompontossal, Mérész válaszolt egy duplával, viszont Kányási büntetőjével és Walker-Kimbrugh közeli találatával visszavette a vezetést az Aluinvent DVTK (27-28). A folytatásban is szorosan alakult a találkozó. A negyed felénél Katona növelte a vendégek előnyét, erre György reagált, majd Cyesha kezdte húzni csapata szekerét és Škorić is bepöttyintett egy büntit (31-35). Csapatunk kapitánya akcióból is betalált ezután, míg a hazaiaktól Szabó volt dicsérhető. Az első félidő végét jobban bírta a Cziczás-alakulat és végül Pusztai könnyű kosarával a 34. perc végére kényelmes előnyre tett szert (33-42).

Goree nyitotta meg a második félidőt, majd Tóth F. szórt négy pontot. Mérész találata után Megyó süllyesztette el a második hármasát, majd Walker-Kimbrough gólját követően lett „közte tíz” (39-49). A folytatásban fokoztaosan állva hagyta ellenfelét az Aluinvent DVTK, Shatori is bevágott egy triplát, majd Morrison is hozzátett egy kettest, miközben a hazaiaktól csak egy büntető esett a gyűrűbe (40-54). Aki azt hitte, nem tartogat újabb fordulatot a játék, az tévedett. Szabó II. és Laklóth révén előbb tíz, majd nem sokkal később Fogg büntetőjével öt pontra csökkentette hátrányát a fővárosi alakulat (54-59). Medgyessy két jó büntetője, és Škorić négy pontja bizony igencsak jókor jöttek, újra nagyobb lélegzethez jutottak a vendégek, úgy, hogy a negyed utolsó perce már nem is hozott újabb találatot (54-65).

Úgy tűnt, a negyedik negyed első percében sem látnak találatot a nézők, amikor Kiss Angelika megszerezte első pontját. Laklóth középtávolija „sült”, ahogy Szücs Réka hárompontosa is (56-69). A folytatásban Morrison és Walker-Kimbrough révén növelte előnyét a vendég együttes, a 35. percben elhelyezett két BEAC-tripla jelezte, hogy ezen a napon nem adják magukat könnyen a hazaiak (64-73). Walker-Kimbrough jó tempója után Laklóth Anna újabb hárompontosát jegyezhettük fel, nem dőlhettek hátra a diósgyőriek, de Shatori hármasa nyugtatólag hatott az övéire (67-78). Fogg két büntijével lett újra tíz pont a differencia, és ezt követően is villogott, majd bő két perccel a találkozó vége előtt Laklóth szórt egy újabb hármast, teljesen nyílttá téve az összecsapást (75-78). Nem csoda, hogy időt kértek a vendégek, de az izgalmak tovább fokozódtak Fogg két büntetője után. Másfél perc volt hátra, amikor Walker-Kimbrough betalált akcióból, majd sorra maradtak ki a dobások mindkét térfélen. Tíz másodperccel a végső dudaszó előtt Shatori egy hármassal zárta le az összecsapást, vagyis a vártnál szorosabb mérkőzésen, de bezsebelte a győzelemért járó bajnoki pontokat az Aluinvent DVTK (77-83).

Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 13. forduló

ELTE BEAC Újbuda - Aluinvent DVTK 77-83 (19-22, 14-20, 21-23, 23-18)

Budapest, Gabányi László Sportcsarnok 100 néző. Játékvezetők: Boros Tamás, Kulcsár Tibor, Horváth Csongor Béla.
BEAC: Zsamar, Szabó II. D. 15/3, Mérész 16, Laklóth 20/9, Fogg 14. Csere: Tóth F. 10/3, Tóth D., György 2, Vincze V., Dénes. Edző: Balogh Judit.
DVTK: Medgyessy 10/6, Pusztai 4, Walker-Kimbrough 30/9, Goree 16/3, Morrison 7/3. Csere: Škorić 9, Kányási 1, Katona 2, Szücs R. 3/3, Zele, Kiss A. 1. Vezetőedző: Cziczás László.

Edzői nyilatkozat 

Cziczás László: - Ahogy azt mondani szokták, minden rosszban van jò is, ebben a meccsben az, hogy a szezon talan legrosszabb játékát nyújtva győztünk. Február közepétől visszatérünk a heti két meccses ritmusba. A január is elég hosszú volt, emiatt holnaptól lesz egy pár napos pihenője a lányoknak. Talán ezért is volt sok figyelmetlenség es dekoncentráltság ma délután a teljesítményünkben.

Az Aluinvent DVTK két hetes szünetet követően legközelebb szintén a fővárosban lép pályára. A Csata elleni rangadó február 16-án vasárnap 18 órakor kezdődik a Ludovika Sportcsarnokban.