Beharangozó 2020. augusztus 28., péntek

DVTK - MTK 1-1 (1-0)

Az OTP Bank Liga 3. fordulójában a DVTK Molnár Gábor látványos góljával szerzett vezetést a DVTK az MTK ellen, majd sérülés miatt Hysen Memolla és Márkvárt Dávid is elhagyta a pályát. A második játékrészben a vendégek egyenlítetttek, de a hajrában a DVTK megszerezhette volna a győzelmet, azonban Berke játékvezető nem látta a Rui Pedro elleni szabálytalanságot a büntetőterületen belül.

DVTK - MTK 1-1 (1-0)


OTP Bank Liga 3. forduló

Diósgyőri VTK - MTK Budapest 1-1 (1-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 4353 néző. Játékvezető: Berke Balázs (Szalai Balázs, Horváth Róbert; Takács János, Szilágyi Sándor).
DVTK: Antal - Shestakov, Polgár, Hegedűs J., Memolla - Márkvárt, Iszlai - Hasani, Molnár G., Grozav - Dražić. Vezetőedző: Feczkó Tamás.
MTK: Mijatović - Balázs B., Baki, Nagy Zs., Herrera - Katona M., Cseke, Mezei Sz. - Gera D., Ramos, Schön. Vezetőedző: MIchael Boris.

Csere: Memolla helyett Vági a 35., Márkvárt helyett Szűcs K. a 39., Balázs B. helyett Palincsár a 65., Molnár G. helyett Rui Pedro a 68., Herrera helyett Bíró B. a 71., Gera D. helyett Prosser a 82. percben.
Sárga lap: Herrera a 25., Iszlai az 58., Szűcs K. a 65., Schön a 68., Teodoru V. a 78., Bíró B. a 86., Nagy Zs. a 90+2., Feczkó Tamás a 90+2. percben.
Gólszerző: Molnár G. (1-0) a 29., Schön (1-1) az 55. percben.


Kulcspillanatok

29. perc: Memolla emelte be a védők mögé a labdát, a jól induló Molnár Gábor előbb lekezelte, majd balról, félollóval hét méterről a kapu hosszú felső sarkába lőtt, 1-0

55. perc: Gera passzolt a leshatárról induló Schön Szabolcsnak, aki balról kilőtte a kapu hosszú oldalát, 1-1

Edzői értékelések

Feczkó Tamás: -  A döntetlen reális, mi is nyerhettünk volna, és az MTK is nyerhetett volna.
Arra nem készültünk fel, hogy kettőt kell cserélni az első félidőben. Két kulcsjátékosunkat elveszítettük, még nem tudni, mennyi időre. Emiatt a második félidőben sem frissíteni, sem taktikai okokból változtatni nem tudtunk. 
Amit leterveztünk az ült, a mérkőzés legnagyobb helyzetét, amikor egyedül vezettük a kapusra a labdát mi hagytuk ki még 0-0-nál. Ha 2-0-ra el tudunk húzni, egészen másként alakul a meccs. A második játékrészben kényszerű megoldásokat is alkalmaztunk, ami meglátszott a játék képén. Kiemelem a saját nevelésű Szűcs Kornél játékát, aki nem a saját posztján is jó teljesítményt nyújtott.
Nem labdabirtoklással, hanem góllal lehet mérkőzést nyerni, az első félidőben egy védésre emlékszem Antal Botondtól. A másodikban viszont több helyzetet is kidolgoztak, mert nem tudtunk friss embereket azok helyére küldeni, akiknek nem volt betervezve a 90 perces játék. A második félidőben jól játszott az ellenfelünk, ám ekkor ahogy a vendégek, úgy mi is megnyerhettük volna a mérkőzést. A lefújás előtti 16-oson belüli esetről nem szeretnék beszélni, azt mindenki látta.
Michael Boris: -  Örülök a pontszerzésnek! A közönsége által támogatott DVTK ellen idegenben mindig nehéz játszani. Felkészültünk a mérkőzésre, a DVTK jól alkalmazza a hosszú indítások fegyverét. Két nagy helyzettel ők nyitották a mérkőzést, és egy indítást követően meg is szerezték a vezetést. Ezt követően még nehezebb lett a dolgunk, mert Polgár és Hegedűs stabilan állt a védelem közepén. 
Nem csak az számít, hogy ki birtokolja többet a labdát, az is fontos, ki mennyi helyzetet alakít ki. A DVTK-nak a gól előtt is volt egy nagy helyzete, ha a helyzetek számát nézzük, akkor az egyenlő lehet, esetlen kicsivel több a DVTK javára.
Félidőben azt kértem, helyezzük nagyobb nyomás alá az ellenfelet, alakítsunk ki több helyzetet, és egyenlítettünk is. Akár a győzelmet jelentő gólt is megszerezhette volna Herrera, ám nem sikerült értékesíteni a helyzetet, így egy ponttal utazunk haza, amivel nem vagyunk elégedetlenek.