Összefoglaló 2024. április 8., hétfő

Gera Dániel: Ez egy vereséggel felérő döntetlen

A DVTK hét pontot szerzett a Kisvárda ellen, és Gera Dániel az első kör után a harmadikban is betalált ellenük. A gólerős védővel beszélgettünk.

Gera Dániel: Ez egy vereséggel felérő döntetlen


- Egyértelműen hiányérzetem van a Kisvárda elleni találkozót követően, mert nyerni kellett volna - kezdte Gera Dániel. - Az ember mindig örül a góljának, ám ezúttal semmit nem értünk vele, mert számunkra ez egy vereséggel felérő döntetlen hazai pályán.

A két félidő között jelentős különbség mutatkozott szombaton.

- Az első félidő jól nézett ki, amit elterveztünk, az működött, sok helyzetet alakítottunk ki és próbálkoztunk átlövésekkel is - sorolta. - Apróságok hiányoztak az újabb gólok megszerzéséhez. Korábban is előfordult, hogy a második félidőben nem tudtuk megismételni az első játékrészben mutatott teljesítményt, de ez most nagyon gyenge volt. Értetlenül állunk az eset előtt, és bízom benne, hogy a jövőben nem fordul elő többet.

A diósgyőri gólt Gera Dániel lőtte, aki két (a Magyar Kupát is beleszámítva három) fejesgólt követően ezúttal lábbal talált be az ellenfél kapujába.

- A gól kulcsát az jelentette, hogy időben érkeztem jó helyre, mert követtem a támadást - idézte fel. - Úgy éreztem, hogy a hosszú oldalra jön a labda, és valóban jóra tettem, ráadásul hála az égnek, becsúszva elértem a labdát. Ebben a szezonban valóban ez az első lábbal szerzett gólom. Korábban is próbálkoztam, de eddig elkerült a szerencse, most pedig elém került egy kipattanó labda.

A DVTK-ra ezen a héten is két mérkőzés vár, szerdán az FTC elleni, a 21. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolják be a csapatok, majd vasárnap délután az MTK következik szintén idegenben.

- A játékosoknak mindig jó a sűrű program, mert a meccsnap ünnepnap - osztotta meg. - Ilyenkor a mérkőzések között leginkább csak a regenerációra jut idő, egyúttal ez a legfontosabb a felkészülés során.

A történelem nem ismétli önmagát, tartja a mondás, a ZTE elleni párharc után most mégis rövid időn következik a kupacsata “visszavágója” az FTC ellen is a bajnokságban.

- Az FTC ellen azzal az elképzeléssel léptünk pályára, hogy a szokásosnál hátrébb húzzuk meg a védővonalat, majd kontratámadásokkal veszélyeztetünk. A szerdai taktikáról még nem esett szó, majd meglátjuk, hogy a szakmai stáb mit talál ki. Fogunk videózni, és az is biztos, hogy mivel múlt héten találkoztunk, tisztább képpel rendelkezünk, és többet tudunk róluk - zárta Gera Dániel.