Beharangozó 2020. október 16., péntek

Feczkó Tamás: A három pontért utazunk

Szombaton délután Budafokon játszik a DVTK az újonc, de öt meccsen hét pontot gyűjtő BMTE ellen. A találkozó előtt Feczkó Tamás vezetőedzőt kérdeztük.

Feczkó Tamás: A három pontért utazunk


74 év után tért vissza a Budafok az NB I.-be, és nem is kezdték rosszul az idényt.

- A bajnokság elején a Budafok megmutatta, nem érdemtelenül jutottak fel az élvonalba. Több bravúrt is bemutattak, legutóbb az MTK otthonában 10 emberrel is nyerni tudtak. A stabil védekezésre alapozzák a játékukat otthon és idegenben egyaránt, elöl pedig nagyon gyors játékosokkal rendelkeznek, akik gólokat is képesek szerezni. Ennek köszönhető, hogy öt mérkőzés után hét ponttal rendelkeznek - mutatta be az ellenfelet Feczkó Tamás.

Balassagyarmaton egy átlövésből és egy pontrúgás után szerzett góllal jutott tovább a betömörülő hazaiak ellen a DVTK a Magyar Kupában. Budafokon is hasonló lehet a játék képe, és ugyanaz lehet a nyerő taktika? - érdeklődtünk.

- A csapatban többen is kiváló rúgótechnikával rendelkeznek, ezért fontos, hogy minél több átlövéssel próbálkozzunk. Ennek megvan az a “mellékhatása” is, hogy ha a védők kilépnek a lövőkre, akkor a többiek előtt több tér nyílik. A pontrúgásokat súlyozottan gyakoroljuk, és arányaiban nagyon sok gólt szereztünk rögzített szituációt követően, aminek nagyon örülök. 

A DVTK győzelemmel kezdte a bajnokságot, majd utána az MTK ellen döntetlent játszott, azt követően azonban leállt a ponttermelés. Lehet-e más cél ilyenkor, mint a győzelem? - folytattuk a kérdezősködést.

- Amióta a DVTK edzője vagyok, egyszer sem küldtem úgy pályára a csapatot, hogy elég egy pontot szerezni - válaszolt a sportszakember. - A Paks ellen is győzni szerettünk volna, a hajrában is támadtunk, mert győzni akartunk. Nem becsüljük le az ellenfelet, de Budafokra is a három pontért utazunk. Egy győzelemmel felzárkózunk a középmezőnyhöz, és akkor máris kellemesebb ránézni a tabellára még akkor is, ha a bajnokság ilyen korai szakaszában sokkal fontosabb a pontok gyűjtése, mint a helyezések számolgatása. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DVTK (@dvtkinstagram) által megosztott bejegyzés,


Aki - akárcsak a televízión keresztül - látta a Budafok bemutatkozó mérkőzését, az sokáig nem felejti el az özönvízszerű esőben játszott mérkőzést. És szombaton is van esély némi csapadékra.

- Az időjárás kegyes volt hozzánk, szerdán annyi eső esett Diósgyőrben, hogy az edzőpálya vízelvezető rendszere nem bírta a terhelést, így tócsákkal tarkított pályán edzettünk - mesélte a vezetőedző. - Amennyiben hasonló időjárás fogad minket a hétvégén, akkor elmondhatjuk, nem csak az ellenfélre, hanem a körülményekre is felkészültünk.

A válogatott mérkőzések miatt tartott szünetben Florent Hasani és Hysen Memolla hazautazott, Szűcs Kornél pedig a kupameccs után csatlakozott az U21-es válogatotthoz. Előbbi kettő pályára is lépett a koszovói, illetve az albán nemzeti csapatban, míg a magyar csapat mérkőzése elmaradt, így Kokó hétfőn már Diósgyőrben edzett.

- A DVTK-nál mindenki büszke rá, hogy Florent Hasani és Hysen Memolla nem csak meghívót kapott, hanem játszott is a válogatottban - osztotta meg. - Ne felejtsük el, Memo csapattársainak jó része topligában játszik, a közvetlen posztriválisai közül Marash Kumbulla az AS Roma, Enea Mihaj a PAOK Thessaloniki játékosa, de Elseid Hysaj, az SSC Napoli jobbhátvédje is újabban a bal oldalon játszik klubjában. Flo sincs könnyebb helyzetben, vasárnap a bázeli Edon Zhegrova, szerdán pedig a francia élvonalban szereplő, dijoni Bersant Celina helyett állt be. Mindig örömmel utaznak a nemzeti csapathoz, élményekkel gazdagabban tértek vissza, ezért nem okozhat gondot, hogy néhány napig hiányoztak. Az alaptaktikával mindketten tisztában vannak, a Budafokra szabott részleteket pedig lesz egy napjuk begyakorolni, ezen nem múlhat a sikerünk.

Egy sérült biztosan hiányozni fog Budafokon, miután Miskei Attila másodedző térdét meg kellett műteni.

- Attila fontos tagja a stábnak, és az öltözőből is hiányzik a személyisége. A teljes csapat nevében kívánok neki jobbulást, és szeretnénk egy idegenbeli győzelemmel segíteni a gyógyulását!