Beharangozó 2023. augusztus 4., péntek

"Olyan hangulat vár ránk, mintha hazai pályán játszanánk"

Az OTP Bank Liga 2. fordulójában Mezőkövesden játszik a DVTK szombaton 17:45-től. A találkozó előtt Kuznyecov Szergej vezetőedzővel beszélgettünk.

"Olyan hangulat vár ránk, mintha hazai pályán játszanánk"


A DVTK az első negyedórát leszámítva nem kezdte rosszul az OTP Bank Liga 2023/2024 évi küzdelmeit, de a 8. percben kapott gólt a későbbiekben nem sikerült kiegyenlíteni. A hangulat ennek ellenére végig fergeteges volt, a a DVTK Stadionba kilátogató 7579 néző mindent támogatást megadott a csapatnak.

- Az új játékosok is megtapasztalták a diósgyőri atmoszférát, most már pontosan tudják, hogy hová érkeztek. A szurkolóink az egyik legjobbak az országban, és ők voltak a legtöbben az első fordulóban a magyar stadionok lelátóin - idézte fel az első fordulót Kuznyecov Szergej. - Az új igazolások emellett az OTP Bank Liga stílusával, tempójával is megismerkedtek, bízom benne, mindenki nagyon gyorsan alkalmazkodik. Már a Puskás Akadémia elleni találkozón is sok mindent meg tudtunk valósítani az elképzeléseinkből, amit a statisztika is alátámaszt: sok gólszerzési kísérletünk volt, ám sajnálatos módon kevés alkalommal találtuk el a kaput. Ezen kívül a labdabirtoklásban 60 százalék fölötti arányt értünk el, ami egy ilyen jó csapat ellen magas mutató. A veszélyes kapura lövések azonban hiányoztak, és még jobban a gól. Ezen a téren kell leginkább fejlődni.

A felkészülési időszakot követően eljött a dolgos hétköznapok ideje.

- A korábban megszokott módon telt ez a hét - tájékoztatott a vezetőedző. - Az első napokban a PAFC elleni mérkőzésen elkövetett hibákat elemeztük ki, hogy tovább tudjunk fejlődni, illetve megmutattuk a srácoknak azokat a játékelemeket is, ami jól működött. Ezt követően pedig áttértünk a szombati mérkőzésre történő felkészülésre.
Ezen kívül a kerethez később csatlakozó játékosokat is próbáljuk felhozni a többiek erőnléti szintjére. A sérülésveszély elkerülése érdekében finoman építjük őket, és napról napra közelebb járunk a célhoz.

Szombaton Mezőkövesdre utazik a DVTK, ahol nem lesz buzdításban hiány, hiszen minden jegy elfogyott a vendégszektorba.

- Tudjuk, hogy milyen sokan kísérnek el bennünket, és olyan hangulat vár ránk, mintha hazai pályán játszanánk. Szeretnénk meghálálni a szurkolóink lelkesedését - reagált.

A Mezőkövesd Zsóry FC 2016 óta szerepel folyamatosan az élvonalban, a legutóbbi idényben kiváló hajrájának köszönhetően a 7. helyen zárt a kék-sárga alakulat. Az új bajnokságot viszont 3-1-es vereséggel kezdték Debrecenben.

- A mezőkövesdi csapat nagy élvonalbeli tapasztalattal rendelkezik - húzta alá a diósgyőri sportszakember. - Rendkívül szervezetten védekeznek, és próbálnak kontrából “szúrni”, minden bizonnyal most sem változtatnak az elképzeléseiken. De a debreceni mérkőzésen azt is láttuk, hogy amikor hátrányban játszottak, akkor egész jól próbáltak letámadni, szóval ez is beletartozik a taktikai repertoárjukba.

A DVTK pont nélkül maradt az első fordulóban, ami csak növeli az első győzelem iránti vágyat.

- A kövesdiek szervezett védekezését nehéz megbontani, ilyenkor jön jól egy váratlan egyéni megoldás, vagy sokat segít a jól összecsiszolt támadójáték, amin a felkészülés óta sokat dolgoztunk mi is, és ezen a héten is hangsúlyt helyeztünk rá. Minél több időt tölt együtt a keret, annál jobbak vagyunk. Újra és újra elővesszük a taktikai alapokat, a támadásépítést, a támadásbefejezést, kinek hogyan kell helyezkedni a pozicionális játék során. Igyekeztünk minél jobban felkészülni a találkozóra, hogy gólokat lőve megnyerjük azt - zárta Kuznyecov Szergej.