Beharangozó 2024. február 7., szerda

Simon Miklós: Győzelemre és győzelemért játszunk

Csütörtök este nyolc órától Kecskeméten lép pályára az OTP Bank Liga 19. fordulójában. A találkozó előtt Simon Miklós vezetőedzővel beszélgettünk.

Simon Miklós: Győzelemre és győzelemért játszunk


Simon Miklós múlt csütörtökön vezényelt először edzést a DVTK első csapatának, majd két nappal később más ő ült a kispadon - helyesebben állt a kispad előtt - Debrecenben. A kecskeméti találkozó előtt viszont három nap állt rendelkezésére.

- A csapat és a játékosok felkészültek - kezdte Simon Miklós. - Ilyenkor a szükséges finomhangolásokat kell elvégezni, ami az adott ellenfél legyőzéséhez szükséges. Illetve az egyének fejlesztésén keresztül igyekszünk a labdarúgókat a legjobb állapotba hozni a mérkőzésre. Az idő teltével egyre több benyomásra teszek szert, és örömmel látom, hogy mennyire fejlődni vágyó, valamint a közös munkára nyitott a társaság, és egyre inkább egymásra hangolódunk.

Az OTP Bank Liga tavaszi nyitó fordulójában a DVTK 2-2-es döntetlent játszott a DVSC otthonában, miután 2-0-s vezetést követően a hazaiak kihasználták az emberelőnyt.

- Egy nagyon jó Debrecen ellen játszottunk, akik komoly feladat elé állítottak minket, mégis három nappal a találkozót követően is úgy érzem, hogy a kezünkben volt a találkozó - idézte fel. - Kielemeztük a mérkőzést abból a szempontból, hogy legközelebb mit kell tenni annak érdekében, hogy megtartsuk az eredményt.

Két fiatal szerezte a diósgyőri gólokat Debrecenben, ráadásul Bényei Ágoston, és a DVTK LSA növendéke, Jurek Gábor is először talált be az élvonalban.

- Próbálom a csapat figyelmét felhívni arra, hogy nagyon fontos, hogyan reagálunk egy adott szituációra beleértve a pozitív és a negatív helyzetet is. Szerencsére most egy örömteli eseményt kell a megfelelő helyen kezelni. Nagy dolognak tartom, hogy mindkét fiatal megszerezte az első gólját, és a klub szempontjából is fontos, hogy erőteljesen jelezzük, hogy a fiatalok tudnak fejlődni. De tovább megyek, mert ez nem csak a fiatalokra igaz, hanem minden labdarúgóra, akik szintet szeretnének lépni. 

A találkozó 77. percében Szatmári Csaba megkapta a második sárga, és egyúttal a piros lapot, így eltiltás miatt nem léphet pályára Kecskeméten.

- Szatmári Csaba a DVTK meghatározó embere, aki biztosan hiányozni fog Kecskeméten a csapatból - ismerte el a vezetőedző. - Ha az eltiltás jó oldalát nézzük, akkor azt tudom elmondani, hogy legalább friss lesz a vasárnapi, Újpest elleni bajnokira. Bízom benne, hogy megtaláltuk a helyettesét, akinek belépésével stabil lesz a DVTK védelme.

Ezzel szemben Tóth Balázs eltiltása letelt, csütörtökön a szakmai stáb rendelkezésére áll, ugyanakkor Artem Odyntsov a csapat egyik legjobbja volt Debrecenben. És ha ehhez hozzátesszük, hogy Bánhegyi Bogdán jól védve gól nélkül hozta le a KBSC - Mosonmagyaróvár mérkőzést, akkor nincs könnyű helyzetben a szakmai stáb.

- Egyszerű helyzetben vagyok, mert nagyon jó kapusok találhatók a DVTK keretében, akárkihez nyúlok, biztos vagyok benne, hogy megállja a helyét - árulta el. - A srácok nagyon motiváltak, szeretném őket tűzben tartani, erre nyújt kiváló lehetőséget például a stabil együttműködés a Kazincbarcikával, minek keretében a Merkantil Bank Ligában is meg tudják mérettetni magukat. Ezen kívül akár a mérkőzéshez alkalmazkodva, akár az én vagy Tuska János kapusedző érzéseire hagyatkozva megpróbáljuk mindig a legjobb megoldást megtalálni ezen a poszton is.

Simon Miklós korábban dolgozott együtt Lukács Dániellel, Banó-Szabó Bencével és Májer Milánnal is a Budapest Honvéd második csapatánál.

- Jó játékosok - reagált -, büszke vagyok rá, hogy ugyan eltérő úton, de egyforma céltudatossággal elérték, hogy meghatározó NB I.-es játékosokká váltak.

A DVTK vezetőedzője a helyszínen tekintette meg a Mezőkövesd - KTE meccset, így személyes benyomásokat is szerzett a soron következő ellenfélről.

- Minden egyes mérkőzésen ugyanazt várom a játékosoktól. Vigyék ki a pályára azt az identitást, amit egy diósgyőri játékostól megkövetelünk: agresszivitás, szív, tűz. Győzelemre és győzelemért játszunk, de ne feledjük, hogy ott lesz az ellenfél is. Nem kérem a srácoktól, hogy ígérjék meg a győzelmet, hanem azt kérem, tegyenek meg mindent érte - zárta szavait Simon Miklós.