Beharangozó 2023. november 11., szombat

"Harcos és küzdő csapatot szeretnék látni"

A DVTK Ongropack egyelőre pont nélkül áll a bajnokságban és ezúttal sem ígérkezik egyszerű feladatnak az első egységek megszerzése. A Swietelsky-Békéscsaba ellen szombat este 19 órakor kezdődő találkozó előtt Németh Szabolcsot kérdeztük.

"Harcos és küzdő csapatot szeretnék látni"


Nehéz mérkőzés vár a DVTK Ongropack csapatára a röplabda női Extraliga 5. fordulójában. Az élvonalban rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó, nemzetközi kupaszereplő Swietelsky-Békéscsaba látogat a DVTK Arénába. Tóth Gábor tanítványai jelenleg a tabella negyedik pozícióját foglalják el, ám egy találkozóval kevesebbet játszottak, mint riválisaik.

- Tisztában vagyunk azzal, hogy Magyarország egyik élcsapata, a minden szezonban bajnoki címért harcoló Békéscsaba látogat a DVTK Arénába, így kijelenthetjük, nem mi vagyunk a találkozó esélyesei. Ez azonban egy pillanatig sem jelenti azt, hogy feltartott kézzel mennénk fel a pályára, harcos és küzdő csapatot szeretnék viszont látni a találkozó alkalmával. Jó csapat ellen lehet jó röplabdát játszani, ez nekünk egy remek alkalom arra, hogy megtaláljuk a saját ritmusunkat, ami majd a számunkra fontos ki-ki mérkőzéseken jellemző lesz ránk. Ezért dolgozunk és ezért teszünk bele rengeteg munkát és energiát a hétköznapokon és a ennek kell visszaköszönnie a bajnoki mérkőzéseken is.​​​

Edzői várakozás - Swietelsky-Békéscsaba

Tóth Gábor: Ugyanúgy felkészülünk a szombati mérkőzésre, ahogy eddig is, komolyan fogjuk venni. Remélem, jót fog tenni, azt várom, hogy olyan motiváltan lépjenek pályára játékosok az extraligás meccseken, mint ahogy tették a Bielsko-Biala ellen is. Jó ritmusban vannak a találkozóink, nyilvánvalóan kevesebb a szabadidő, de ez a mentális felkészülés része is, mindenki tisztában volt a kezdetektől fogva azzal, hogy mi várható. Azért örülök ennek, mert így az elmével is lehet dolgozni, el kell fogadni, hogy ilyenkor szigorúan arra van szükség, hogy a lehető legtöbb időt regenerálódással, pihenéssel és rehabilitációval töltsék a játékosok, és a maradékot lehet a taktikai elemek gyakorlására fordítani.

Röplabda Női Extraliga - 5. forduló

2023. november 11. szombat
19:00 DVTK Ongropack - Swietelsky-Békéscsaba